Indica publicitat
Dijous, 25 d'abril del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 27 de setembre del 2005 | 00:00
Notícia · Societat civil

Voluntaris per la llengua, la millor manera per fomentar l'aprenentatge d'un idioma europeu

La Comissió Europea, en motiu del Dia Europeu de les Llengües (26 de setembre), ha considerat que el programa Voluntaris per la llengua és la millor experiència pedagògica que s'està realitzant a Europa per fomentar l’aprenentatge d’una llengua. La Comissió ha publicat les 50 maneres que hi ha a Europa de motivar els estudiants d’un idioma. D’aquesta cinquantena de projectes europeus, n’ha destacat deu (‘Les deu maneres més reeixides per motivar els aprenents d’una llengua’), la primera de les quals és la que es realitza a Catalunya. Segons l’informe de la Comissió, l’efectivitat del programa “es demostra per l’índex creixent de participació: el 2002 hi havia 19 parelles lingüístiques; el 2003, més de 1.500 (distribuïdes en 34 localitats catalanes); i el 2004, més de 5.000 parelles en 58 localitats”.

El programa de voluntariat lingüístic va sorgir a Vic a mitjans del 2001 gràcies a la iniciativa la delegació comarcal d’Òmnium Cultural i del Consorci per a la Normalització Lingüística de Vic. La iniciativa va tenir molt bona acollida, tant per part de la comunitat nouvinguda com pels catalanoparlants, i des d’allí s’ha estès a gran part del país: Cornellà, Igualada, Santa Coloma de Gramanet, Rellinars, Olot, Solsona, Rubí, Badalona, etc.

Voluntaris per la llengua té per objectiu posar en contacte, en un ambient informal, catalanoparlants i nouvinguts que vulguin conversar una hora a la setmana amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge de l’idioma i la cultura del país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat