Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de març del 2011 | 17:32
Notícia · Societat civil

Alta participació a la campanya "Mallorca m'agrada"

La campanya "Mallorca m'agrada" ha arribat aquest cap de setmana a diferents poblacions de Mallorca: Palma, Andratx, Calvià, s'Arracó, Vilafranca i Sant Jordi.

Mallorca m'agrada

Redacció: Tribuna Mallorca · El divendres 18 i el dissabte 19 de març diverses barriades de Palma han estat l'escenari de l'enregistrament del lipdub "Palma m'agrada", organitzat conjuntament amb el Servei de Dinamització Lingüística de l'Ajuntament de Palma. La cançó triada ha estat "Tenc un estel", del grup Fora des Sembrat. L'activitat ha tengut lloc a les barriades de Son Gotleu, Es Camp Redó, Es Puig de Sant Pere, Santa Catalina, Es Jonquet i Es Coll de'n Rabassa. L'escena final del lipdub es va fer el dissabte dematí a la plaça Fleming (es Capitol), amb la participació de més de 500 persones, entre elles el president de l'OCB, Jaume Mateu, i Pep Suasi, excantant de Fora des Sembrat. En el conjunt de Palma varen prendre part al lipdub prop d'un milenar de persones, membres d'associacions de veïnats, entitats folklòriques, associacions de la tercera edat, esplais, agrupaments escoltes i aules d'acollida.

El mateix dissabte, 19 de març, a les 12.00 hores, a la plaça d'Espanya d'Andratx es va fer l'enregistrament del lipdub "Andratx m'agrada", organitzat per l'OCB de la localitat. L'acte va comptar amb la participació de persones de diferents associacions del poble.

L'horabaixa del dissabte, 19 de març, a la plaça Nova de Calvià Vila, va tenir lloc l'acte "Calvià m'agrada!", organitzat per la recent creada delegació de l'OCB. L'entitat va retre un merescut homenatge al músic calvianer Pep Toni Rubio, un dels impulsors del reviscolament de la cultura popular mallorquina. El programa va començar a les 17.00 hores amb tallers infantils a càrrec de Tina Servera. A partir de les 18.00 hores, la presentadora de l'acte, Maria Avellà, va explicar els motius de la campanya "Mallorca m'agrada" i va introduir l'homenatge a Pep Toni Rubio. Va prendre la paraula la directora de l'Escola Municipal de Ball de Bot i familiar de l'homenatjat, Antònia Rubio. Acte seguit, l'Escola va ballar temes de Pep Toni Rubio. A les 18.30 hores, el músic va pujar a l'escenari i va interpretar diferents tonades, acompanyat per altres xeremiers. Posteriorment, va ser el ton de la colla de xeremiers de Calvià. La lectura del manifest "Mallorca m'agrada" a càrrec d'Agustí Aguiló va precedir la pujada a l'escenari, en una intervenció sorpresa, de la cantant de Música Nostra, Miquela Lladó, que va fer una semblança de Pep Toni Rubio, tot repassant la seva trajectòria musical i a favor de la cultura popular. Acte seguit, dues nines varen lliurar a Rubio una escultura de record obra de Gaspar Servera. Després d'unes paraules d'agraïment de l'homenatjat, va començar l'acte final, una ballada popular amb el grup Estol de Ponent.

El diumenge 20 de març, a les 10.00 hores, a la plaça de s'Arracó, es va fer l'enregistrament del lipdub "S'Arracó m'agrada", que va comptar amb la participació de totes les entitats del poble. L'acte fou organitzat per l'OCB i pels Caparrots de s'Arracó.

El mateix dia, a les 10.00 hores, a la plaça Tomeu Penya de Vilafranca, es va enregistrar també un lipdub multitudinari, que va comptar amb la participació de més de 700 persones, pertanyents a diferents entitats del municipi. Entre d'altres, hi varen prendre part el cantautor Tomeu Penya i el padrí de la Coca Cola. La cançó triada fou "Mallorquí" del mateix Tomeu Penya. L'acte fou organitzat per l'OCB de Vilafranca.

Per cloure el cap de setmana, el diumenge, 20 de març, a les 16.00 hores a la Plaça del Bisbe Planes de Sant Jordi, es va fer l'acte de la campanya "Sant Jordi m'agrada", que va començar amb una festa infantil, amb Cucorba. A les 18.00 h, hi va haver una ballada popular, amb Tramudança. A les 19.30 hores tres nines del poble varen llegir el manifest "Mallorca m'agrada". Posteriorment, es va fer la presentació pública del lipdub de Sant Jordi, enregistrat el cap de setmana anterior amb la participació de diverses associacions del poble. Per acabar, hi va haver una xocolatada per a tots els participants. En conjunt hi varen prendre part unes 500 persones. L'organització de l'acte va anar a càrrec del Club Prat de Catí, l'Associació de la Tercera Edat, l'AVV de Sant Jordi, el Club Deportiu Sant Jordi, l'AMIPA de Sant Jordi, els Arpellots Havaneres Band, els Amics del Teatre Calabruix, la Dractukada de Sant Jordi i els Dimonis de Sant Jordi.

Podeu veure el lipdub de Sant Jordi aquí.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat