Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de març del 2011 | 18:06
Notícia · Societat civil

Barcelona Decideix es planta i denuncia Hereu davant la justícia

"Se'ns ha esgotat la paciència; no podem callar més davant els abusos i aquesta gestió de baixa qualitat democràtica, que ens impedeix treballar amb llibertat", ha explicat Alfred Bosch

Un voluntari de Barcelona Decideix, amb Jordi Hereu

Barcelona · La plataforma Barcelona Decideix ha acudit al jutjat per acusar l'Ajuntament de Jordi Hereu de vulneració del dret de lliure expressió i, de l'altra, de discriminació per motius polítics contra la llibertat ideològica.En una roda de premsa, els organitzadors han explicat que la gota que ha fet vessar el vas ha estat l'afer sobre les banderoles que l'entitat havia de posar per la ciutat amb l'objectiu de promocionar la consulta. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha explicat que després d'un any fent tot el possible per cohabitar i pactar amb el govern municipal, se'ls "ha esgotat la paciència".  "No podem callar més davant els abusos i aquesta gestió de baixa qualitat democràtica, que ens impedeix treballar amb llibertat", ha conclòs Bosch.

Les banderoles

Xavier Martínez, secretari de l'Associació Barcelona Decideix, ha explicat i ha presentat les proves del procés de petició de banderoles, que segons ha afirmat, es va conduir en la forma deguda, amb el temps requerit i que va ser aprovat per l'Ajuntament. "Se'ns van concedir uns trams importants d'avingudes centrals de la ciutat, pagant i complint idèntiques condicions que les que s'exigeixen a qualsevol altre sol·licitant". Al cap de quatre mesos de la concessió, l'Ajuntament va denegar el permís per motivacions polítiques, fet que ha desembocat en la denúncia.

"Estem davant d'una vulneració molt greu", ha assegurat Josep Cruanyes, jurista lletrat de Barcelona Decideix, que ha afegit que "s'han infringit drets fonamentals i estem disposats a arribar al final d'aquest assumpte". Cruanyes ha indicat que només retirarien la demanda si l'Ajuntament admetia de manera immediata que es tractava d'un error, restituïen la llicència i compensaven Barcelona Decideix pels danys causats.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat