Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de maig del 2011 | 16:42
Notícia · Societat civil

Demagògia vers la llengua

Suspens a tots els partits polítics en el seu compromís per la llengua catalana. La Plataforma per la Llengua ha volgut denunciar, en plena campanya electoral, la desvinculació lingüística i cultural de totes les formacions que es presenten als propers comicis.

Barcelona · No s'usa la cultura i la llengua com a eixos per afrontar i superar la crisi. Aquest és el principal missatge d'indignació de l'entitat en favor de la promoció i ús de la llengua pròpia, que ha denunciat la manca de propostes polítiques sobre la llengua als programes electorals dels partits polítics que concorren les eleccions del proper diumenge 22 de maig.

La crisi i les polítiques anticatalanistes -la sentència, per exemple, del Tribunal Constitucional contra l'Estatut o les diverses sentències del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística- han fet afeblir de manera històrica i, malauradament també avui dia, les expressions culturals pròpies dels Països Catalans. És per aquest motiu que la Plataforma per la Llengua ha instat els partits a comportar-se de manera responsable i fer complir la normativa vigent. L'objectiu: permetre que la llengua catalana, la pròpia del país, sigui present de manera normalitzada, a tots els nivells de la societat catalana.

L'entitat ha demanat als partits polítics que es comprometin amb la llengua catalana perquè el "procés de judicialització" a què el català està sotmès constantment requereix d'una "actitud activa i dinàmica". En aquest aspecte, la Plataforma per la Llengua ha proposat, en un comunicat als mitjans de comunicació, actuar de manera ferma, desacomplexada i positiva en favor de la llengua, per assegurar el benestar dels ciutadans i la seva convivència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat