Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de maig del 2011 | 18:39
Notícia · Societat civil

Dos de cada tres OPIS de Barcelona, en castellà

Els Objectes Publicitaris Il·luminats (OPIS) de la capital catalana són majoritàriament en castellà. La Plataforma per la Llengua i Consum Català-Associació Catalana de Consumidors han analitzat la presència de la llengua pròpia a la capital del país a través d'aquestes plataformes publicitàries.

Barcelona · Les conclusions, doncs, de l'estudi La llengua en la publicitat dels Opis de Barcelona revel·len que, si jutjem la ciutat a través dels OPIS, podriem estar parlant de qualsevol població de fora els Països Catalans.

Tot i que el català segueix sent la segona llengua d'ús en aquests suports publicitaris -només el 37% d'aquests panells situats als carrers de la capital catalana o a les marquesines d'autobusos, metro o tren són en català-, cal remarcar que la dada marca una tendència positiva: el 1997, la presència de la llengua catalana suposava un 18%; el 1999, un 22%; i el 2003, un 30,6%.

L'informe s'ha basat en l'anàlisi de 1.398 anuncis situats entre els carrers Balmes, Pau Claris, Diagonal i Plaça Catalunya, una visualització que s'ha dut a terme en 5 etapes diferents compreses entre els mesos de juliol i octubre de 2010.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat