Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 19 de maig del 2011 | 19:01
Notícia · Societat civil

Els enemics del català: 'Torcebraç entre dues cultures'

El darrer llibre de Rosa Calafat argüeix que el català té tres enemics: la legalitat vigent d'un Estat que li denega àmbits d'ús; l'opacitat d'un discurs que impedeix una conformitat social i la lliure circulació del discurs que argumenta que l'ús del català és element de conflicte social.

Barcelona · 'Torcebraç entre dues cultures. De l'ecosistema de les llengües: de discursos i percepcions' és el resultat de revestir d'una forma corporal les més sofisticades teories sociolingüístiques en el dia a dia més ordinari de la llengua. El llibre de la professora de lingüística de la Universitat de les Illes Balears, Rosa Calafat analitza la situació de la llengua catalana, immersa sempre en una pugna ideològica desigual "que dispersa i afebleix una percepció col·lectiva i comuna de la comunitat lingüística catalana".

Aquest nou monogràfic, un potent instrument d'anàlisi, proporciona també una veritable guia per la descolonització amb l'arma del discurs i l'objectiu de crear-ne un de nou
que permeti els catalans sortir de la subordinació i fer escàpols de la història implacable. "La crisi ens hauria de permetre trobar noves respostes. Si el discurs de sempre ens ha portat aquí i aquí no hi volem ser, és obvi que ens cal canviar-lo".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió ·
Les Illes, tota una revelació
Opinió · Llengua
A Mallorca, en català!
Llibres / revistes · Política
Per a un ús ètic del llenguatge
Indica publicitat