Indica publicitat
Dimecres, 19 de de gener del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juliol del 2011 | 17:26
Notícia · Societat civil

"Els pares que volen escolaritzar només en castellà maltracten els seus fills"

La Presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha afirmat que els estudiants a Catalunya surten de l'ensenyament secundari amb nivells aptes en castellà i en català.

Muriel Casals

Barcelona · Muriel Casals ha defensat el model de normalització lingüística que ha aplicat Catalunya durant més de trenta anys al seu sistema educatiu. A una entrevista a Els Matins de TV3, Casals ha dit que les famílies que pretenen escolaritzar els seus fills en castellà únicament estan "matractant" els infants perquè no hi ha cap criatura que vulgui anar en contra de la seva escola perquè li ensenyen una llengua de més.

Casals ha recordat que els estudiants de Catalunya surten aptes en el coneixement d'ambdues llengues oficials i ha afirmat que, fins i tot tenen més facilitat en l'aprenentatge d'una tercera i quarta llengua estrangera. En aquest aspecte, Casals ha assegurat estar "indignada" i "trista" perquè algunes administracions segueixen les reclamacions d'aquestes famílies.

Sobre l'oficialitat de la llengua catalana a la Unió Europea, l'entrevistada ha assegurat que la postura de Brussel·les és "sensata" i la de Madrid és "insensata". Casals ha dit que a Madrid hi ha la voluntat de fer una Espanya homogènia donat que l'oficialitat del català depén només de la voluntat de Madrid. Casals ha recordat, per finalitzar, una frase del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2010, Jaume Cabré: "Necessito un estat per salvar la meva llengua".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat