Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 15 de juliol del 2011 | 17:48
Notícia · Societat civil

La Plataforma per la Llengua defensa el dret de l'alumnat a adreçar-se al professor en català

En un comunicat a la premsa, l'entitat en favor de l'ús i promoció de la llengua pròpia ha contestat a Convivencia Cívica, l'entitat que va interposar un recurs al TSJC contra el decret d'universitats de Catalunya.

Barcelona · La Plataforma per la Llengua ha defensat, en un comunicat, el drets dels estudiants universitaris de Catalunya a poder-se dirigir en català, tant oralment com per escrit, al professorat. L'entitat en defensa de la llengua pròpia ha contestat d'aquesta manera el recurs que Convivencia Civica Catalana (CCC) va  interposar al TSJC per tal que l'alt tribunal suprimeixi l'obligatorietat del coneixement del català a personal docent de les universitats catalanes.

La Plataforma ha advertit al tribunal que si no desestima el recurs, es conculcarà el dret dels estudiants a expressar-se en la seva llengua pròpia, i ha defensat que el Decret impugnat per CCC (el Decret 128/2010, de 14 de setembre, sobre l'acreditació del coneixement lingüístic del professorat de les universitats del sistema universitari de Catalunya) s'ajusta plenament al dret. L'entitat ha dit que la capacitació lingüística del professorat és la garantia dels drets lingüístics i ha anunciat que la propera setmana publicarà un document complet amb tots els arguments en contra del recurs de CCC.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat