Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 17 de novembre del 2011 | 18:17
Notícia · Societat civil

La PPL demana als partits que no donin suport a cap govern que s'oposi al català a la UE

L'organització en favor de la promoció i ús del català ha fet una crida a les forces polítiques que es presenten a les eleccions per tal que no donin suport a cap govern que s'oposi a la plena oficialitat del català a la Unió Europea.

Barcelona · La Plataforma per la Llengua (PPL) ha sentenciat aquesta setmana que oposar-se a l'oficialitat del català a la UE és perpetuar una excepcionalitat de drets injustificada en el context europeu. A través d'un comunicat, l'entitat a favor de la promoció i ús de la llengua pròpia ha donat resposta a la decisió del secretariat de la Comissió d'Afers Exteriors d'aquesta setmana, que ha declarat "inadmissible" el text presentat per Tremosa, Junqueras i Romeva, que apostava per incloure el català com a llengua oficial aprofitant l'ingrés de Croàcia a la UE.

Sobre aquest aspecte, la PPL ha denunciat que la situació del català a la Unió Europea (UE) és excepcional i vulnera tota coherència política en els drets bàsics de les persones, i ha insistit en què l'únic motiu pel qual la llengua pròpia no és oficial a la UE és "per voluntat única i expressa dels respectius governs espanyols".

Per aquest motiu, la Plataforma ha demanat a les diverses formacions polítiques que concorren a les eleccions d'aquest novembre al Congrés i Senat espanyol que esmercin tots els esforços perquè els ciutadans catalans gaudim dels estàndards europeus en matèria lingüística i que no donin suport a cap govern de l'Estat espanyol mentre no hagi demanat i votat a favor de l'oficialitat plena del català a la UE.

"Oposar-se a l'oficialitat del català a la UE és establir un règim d'excepcionalitat segons el qual una part dels ciutadans europeus tenen menys drets que uns altres i no poden assolir els criteris establerts per a la resta. Aquesta pràctica no es pot entendre dins el context d'una política de coherència i democràcia" ha sentenciat la Plataforma.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat