Indica publicitat
Divendres, 24 de febrer del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de maig del 2011 | 17:27
Notícia · Societat civil

L'ACPV demana el retorn d'emissions de TV3 al Senat

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha viatjat aquesta setmana fins al Senat per tal d'explicar a la cambra la pitjor pàgina en la història de la comunicació de l'estat espanyol.

Barcelona · La fi d'emissions de TV3 al Pais Valencià a través d'una denúncia del govern Camps és el que s'ha debatut aquesta setmana a la Comissió de Cultura del Senat espanyol. Eliseu Climent i Mercè Teodoro, president i advocada de l'ACPV, han comparegut a la cambra per recordar la realitat plurilingüística de l'Estat espanyol, el pes demogràfic de la llengua catalana i la seva vitalitat social.

Climent ha denunciat, d'aquesta manera, la marginació que pateix la llengua pròpia en l'àmbit de la comunicació al País Valencià, amb una presència que no es correspon amb el paper que desenvolupa a la totalitat de la societat valenciana. Amb tot, l'ACPV també ha volgut resumir la història de TV3 al País Valencià i la situació actual de la televisió catalana, la qual explica la necessitat d'una solució estable per a garantir la continuïtat d'aquestes emissions així com un marc jurídic per a l'intercanvi de televisions i ràdios en català, com a una forma d'aplicar la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

La mateixa entitat cultural ha valorat molt positivament el debat que s'ha produit a la cambra de Madrid, en el qual s'ha pogut establir l'inici de les gestions públiques per a garantir el tràmit parlamentari del projecte de llei "Televisió sense Fronteres". L'ACPV també ha indicat, a través del seu lloc web, la seva satisfacció per l'interès mostrat tant pels senadors com pels mitjans de comunicació.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Política
Cleries: "Per democràcia i per ètica, el que ha de fer el PP és enviar el Ministre de l'Interior en funcions a casa seva"
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
"TV3 és un instrument poderós i té molta influència en la societat catalana: és una autèntica estructura d'estat"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Joan B. Culla para els peus a un telepredicador
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Jaume Peral, nou director de TV3
Notícia · Comunicació
Polònia ja porta deu anys en antena
Notícia · Comunicació
Ja n'hi ha prou!
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat