Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 de setembre del 2011 | 17:55
Notícia · Societat civil

Les conseqüències col·laterals del cas del Franki de Terrassa

Aquest matí s'ha celebrat un judici contra dos joves que el maig del 2008 van penjar-se durant dos dies a una grua de la Sagrada Família en suport al Franki de Terrassa.

Els dos joves acusats van passar 30 hores en aquesta grua per fer visible la situació que estava patint el Francesc Argemí

El judici celebrat aquest matí contra dos joves que van protagonitzar una acció solidària en suport del Franki de Terrassa ha quedat vist per sentència. El maig del 2008, el Juanma Rojas, veí de La Garriga i l'Oriol Sagrera, veí de Vic, van passar 30 hores enfilats a una grua de la Sagrada Família per denunciar i fer visible la injusta situació que estava vivint el Francesc Argemí, conegut com a Franki de Terrassa i pertanyent a diversos moviments socials de la ciutat del Vallès Occidental.

Durant el judici, realitzat al jutjat Penal 17 de Barcelona, l'advocada dels dos acusats, Montserrat Salvador, ha demanat la lliure absolució dels dos encausats al·legant que la seva fou una acció simbòlica que no va produir cap dany ni tan sols cap alteració de l'ordre i que la pròpia fundació que gestiona el temple va retirar la demanda pocs dies després dels fets. Tot i això, la fiscalia ha mantingut la petició de 18 mesos de presó i 5.000 euros de multa.

El despropòsit del sistema judicial espanyol

El cas del Franki va generar múltiples mostres i accions de suport, en les que s'emmarca la duta a terme pels dos joves acusats. Els fets pels quals el Francesc Argemí va arribar a anar a la presó es remunten a l'any 2002, quan en el marc d'una cercavila a Terrassa, un grup de joves va intentar despenjar la bandera espanyola de l'Ajuntament, produint-li un esgarrinxada de set centímetres. Tot i que durant el judici, cap dels policies denunciants va arribar a identificar al Franki com a autor dels fets, fou condemnat pels delictes d'ultratge a la bandera espanyola, desordre públic i atemptat a l'autoritat. El caràcter polític de la sentència va generar una onada de protestes que va permetre que es concedís el tercer grau a en Franki el juny del 2008, un mes i mig després d'haver entrat a la presó.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat