Indica publicitat
Dijous, 9 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 14 de juny del 2011 | 18:53
Notícia · Societat civil

Muriel Casals marca la integració de la immigració com el gran repte d'Òmnium 50 anys després

"Ens toca fer front a un nou desafiament, potser fins i tot més gran que fa 40 anys, amb una onada immigratòria més gran i més diversa", afirma la presidenta de l'entitat.

Òmnium Cultural arribarà als 50 anys d'activitat el proper 11 de juliol. Des del 1961, quan l'entitat havia d'esdevenir una pre-administració catalana, fins el 10 de juliol de l'any passat, en què va servir d'element aglutinador per organitzar la manifestació més multitudinària de la història del país, les coses han canviat molt, però, tal com afirma la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, la institució continua sent "necessària".

En una entrevista a El Punt, Casals s'ha referit als reptes de l'entitat i al seu estat de salut, i s'ha mostrat "molt contenta" per la situació que viu la institució pel que fa a arrelament al territori i solidesa. Casals ha alertat que, malgrat els avenços, "seria un error caure en el parany de creure que la llengua i la cultura ja no pateixen cap perill o cap dificultat".

Així, la presidenta d'Òmnium ha comparat l'onada immigratòria de fa 40 o 50 anys, que "vam ser capaços d'absorbir" fins al punt que els seus fills "són catalans de soca-rel que han contribuït decididament a salvar el català"; amb l'actual, "més gran i més diversa". El repte, per Casals, és "fins i tot més gran" que la primera onada, però l'objectiu és el mateix: "hem de ser capaços d'integrar-los a la nostra llengua i a la nostra cultura".

La presidenta de l'entitat també ha considerat que "hi ha hagut un abans i un després" després del 10 de juliol i que, "en diferents graus, els partits reconeixen que el poble català pot i vol decidir". "Ens poden posar tots els pals a les rodes que vulguin, amb lleis o sentències, però fa un any vam deixar clar que sabem reaccionar", ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat