Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 18 de juliol del 2012 | 18:24
Notícia · Societat civil

Òmnium Cultural, Medalla d'Honor del Parlament i Premi Nacional de Cultura 2012

La Mesa del Parlament ha decidit aquesta setmana que Òmnium Cultural i la Fundació Càritas Catalunya rebin conjuntament la medalla d'honor del Parlament el proper 10 de setembre.

Barcelona · A proposta de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, les dues entitats han rebut aquesta setmana el suport de la majoria de la Mesa ─a excepció del PP que s'ha abstingut─ per rebre la Medalla d'Honor del Parlament 2012.

De Gispert ha destacat "la catalanitat i la lluita per la cultura, pel país i per la llengua" d'Òmnium en els seus 50 anys d'existència i "l'ànima social" que representa Càritas. La Mesa del Parlament també ha fet públic que atorgarà la condecoració, en categoria d'or, a Òmnium el proper 10 de setembre, "per la seva defensa perseverant de la cultura i de la llengua catalanes al llarg del seu mig segle d'existència i per la difusió constant i compromesa que fa dels valors lligats a la catalanitat, que ha sabut vincular a la reivindicació i a l'exercici de l'autogovern i a la democràcia."

Tanmateix, el Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CONCA) també ha fet públic aquesta setmana que el Premi Nacional de Cultura 2012 en l'àmbit de la 'Projecció social de la llengua catalana' recau en Òmnium Cultural. Per al CONCA, "Òmnium Cultural ha treballat tenaçment al llarg d'aquests darrers cinquanta anys arreu del territori amb l'objectiu de defensar, consolidar i promoure la llengua i la cultura catalanes com a fonaments de la identitat nacional de Catalunya."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat