Indica publicitat
Dilluns, 3 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 13 de maig del 2011 | 16:55
Notícia · Societat civil

Amics de la Unesco recorda la permanent persecució del català

L'entitat Amics de la Unesco juntament amb Òmnium Cultural han convocat tota la societat a descobrir, compartir i no oblidar la subjugació que malauradament ha hagut de patir durant molts segles la llengua catalana.

Barcelona · Josep M. Figueres, professor d'Història del Periodisme de la UAB i escriptor, és l'encarregat de no fer perdre de vista aquesta trista realitat: a través de la conferència La persecució històrica de la llengua catalana el professor farà un recorregut pel passat per lluitar contra l'oblit i aportar eines que ajudin la societat a entendre millor l'actual conjuntura social, lingüística i política catalanes.

La pèrdua d'independència de Catalunya, el 1714, l'ocupació militar, la subjugació següent de tots els factors de la cultura catalana i el final procés de normalització lingüística propi del segle XX dins un estat políticament lligat de mans i peus per l'autonomisme, resumeixen els principals continguts de la trobada. La persecució històrica de la llengua catalana es durà a terme el proper 18 de maig a les 19 hores a l'Arxiu Nacional de Catalunya (Carrer de Jaume I, 33-51) de Sant Cugat del Vallès.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat