Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de juliol del 2011 | 19:25
Notícia · Societat civil

'Pel nostre futur, independència!': tot a punt per la manifestació del 9-J

Els organitzadors denuncien que l'Ajuntament de Barcelona no els ha donat els permisos per instal·lar l'escenari, fet que obligarà a suspendre els concerts previstos.

Aquest dissabte 9 de juliol tindrà lloc la manifestació a favor de la independència convocada per una plataforma de la societat civil que vol mantenir la tensió al carrer un any després de la històrica jornada del 10-J. Els organitzadors consideren que des d'aleshores res ha canviat i que, per tant, és necessari que els catalans tornin a fer sentir la seva veu en una marxa que avançarà amb el lema "Pel nostre futur, independència!". La mobilització, que compta amb el suport de diverses entitats i dels partits independentistes ERC, CUP, SI i RCat, arrencarà a les sis de la tarda a Plaça Urquinaona. Òmnium Cultural va anunciar recentment en un comunicat que, tot i respectar la marxa, no s'hi adheria al considerar que aquesta podia fer minvar l'èxit que va suposar la manifestació del 10 de juliol.

Tot i no marcar-se cap xifra d'assistència concreta i sent conscients que quedaran lluny del 10-J, els organitzadors esperen que la manifestació sigui un "èxit".

La  Plataforma 9J ha denunciat, d'altra banda, que l'Ajuntament de Barcelona no els ha donat permís per "instal·lar un escenari on realitzar els parlaments que havien de fer persones com el Dr.Broggi, el Dr. Barrera, el Dr. Badia Margarit o el Dr. Domènec" ni "tampoc un  escenari on poder fer el concert previst  dels grups Brams, Lluís Oliva i les Arbequines i Catarsi, i ni tan sols ens han indicat un lloc on poder aparcar els autocars que porten persones que arriben de fora de la ciutat i que també són ciutadans d'aquest país".

Per aquest fet, els organitzadors s'han vist obligats a suspendre el concert, tot i que es mantindran els parlaments. La Plataforma ha lamentat que l'Ajuntament de la ciutat de Barcelona hagi mostrat "la mateixa actitud que el de València, impedint l'actuació de Lluís Llach el dia 16 d'Abril".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat