Indica publicitat
Dilluns, 1 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de juny del 2011 | 17:48
Notícia · Societat civil

Petards il·legals per aquest Sant Joan

La Plataforma per la Llengua ha denunciat aquesta setmana la discriminació que s'aplica a la llengua catalana en l'etiquetatge de qualsevol producte que es vengui a Catalunya, especialment els productes pirotècnics.

Petards

Barcelona · Res de nou en referència a la recurrent i històrica discriminació de la llengua pròpia al Principat. La vella gesta de l'etiquetatge en català torna a ser notícia aquesta setmana amb motiu de la creixent venda de petards i productes pirotècnics. Després d'anys de reclamacions i denúncies de la societat civil catalana en favor d'un etiquetatge que sigui respectuós amb la llengua pròpia, la Plataforma per la Llengua ha denunciat que el Reial Decret 563/2010 és molt més impositiu pel que fa l'etiquetatge en castellà que no pas en català.

En concret, l'entitat en favor de la promoció i ús del català ha denunciat que les empreses pirotècniques s'han afanyat a complir la normativa d'etiquetatge en castellà ja que existeixen nou articles lingüístics on, de manera insistent, s'especifica l'obligatorietat d'utilitzar el castellà. Per altra banda, el català compta només amb dos articles al Codi de Consum (menys d'una quarta part dels dedicats a la llengua castellana) a través dels quals s'obliga les empreses a etiquetar en la llengua pròpia, però, tot i això, les empreses no segueixen les normatives. La Plataforma per la Llengua ha denunciat, doncs, l'existència d'un doble barem segons la llengua, i ha volgut informar la societat catalana que els petards no etiquetats en català que es venen per aquesta revetlla de Sant Joan -la gran majoria- no acompleixen la legislació vigent.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat