Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de juny del 2011 | 19:07
Notícia · Unió europea

Eurodiputats catalans volen aprofitar l'adhesió de Croàcia a la UE per assolir l'oficialitat del català

Tremosa, Junqueras, Romeva i Badia volen que el govern espanyol exigeixi el ple reconeixement del català ara que el croat serà llengua oficial.

L'enèsim capítol per intentar que el català esdevingui llengua oficial a la Unió Europea es produirà aquest divendres al Parlament. Tot i la dificultat d'aconseguir aquest reconeixement a l'Europa dels estats i la nul·la voluntat política del govern espanyol, els eurodiputats catalans Ramon Tremosa, Maria Badia, Oriol Junqueras i Raül Romeva volen aprofitar l'adhesió de Croàcia a la UE per pressionar l'executiu de Zapatero.

En concret, els europarlamentaris demanaran al govern espanyol que exigeixi "el ple reconeixement del català a Europa precisament ara que el croat esdevindrà llengua oficial". Aprofitant el fet que tant l'oficialitat del català com del croat requereixen la unanimitat del Consell, els eurodiputats volen que l'executiu espanyol condicioni, si fos necessari, el reconeixement d'una de les llengües a la de l'altra.

Els impulsors del manifest volen, a la vegada, que el Parlament s'adhereixi al text i que el govern català pressioni a l'espanyol per tal que sol·liciti l'oficialitat del català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat