Indica publicitat
Dimecres, 30 de setembre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de juliol del 2011 | 18:07
Notícia · Unió europea

La UE s'interessa per la inèdita supressió de TV3 al País Valencià

El Comitè d'Experts de la Unió Europea que vigilen l'aplicació i compliment dels manaments de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries s'ha interessat aquesta setmana per la supressió d'emissions de TV3 al País Valencià.

Barcelona · Sota l'ombra del boicot a la llengua i cultura pròpies, i la violació a la Constitució espanyola, que obliga al respecte i protecció del pluralisme lingüístic, el Comitè d'Experts de la Unió Europea s'ha reunit aquesta setmana per assabentar-se sobre la inèdita supressió de les emissions de TV3 al País Valencià i les desorbitades multes imposades a una entitat sense ànims de lucre com és Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

El Comitè, format per Vesna Cmic, Alberto López Basaguren, Gabor Kardos i la secretària del Consell, Simone Klinge, s'ha reunit amb representants de l'ACPV, d'Escola Valenciana, de la Universitat de València, de l'STEPV i de l'entitat El Tempir, per tal de saber la lletra menuda de l'episodi viscut a les terres valencianes. Segons ha informat l'ACPV a través d'un comunicat, els membres han pogut informar el Consell sobre els incompliments de la Carta Europea que suposa la supressió de TV3 i sobre les mancances de l'informe facilitat per l'Estat espanyol a la UE.

L'ACPV també ha informat el Consell sobre la supressió de les línies d'ensenyament en valencià a les esocles públiques del País Valencià, un altre capítol inèdit del govern Camps en contra les expressions lingüístiques i culturals del valencià. L'entitat ha denunciat la manca de normativa pròpia sobre drets lingüístics i el nul desplegament que s'ha fet de la Llei d'Ús i Ensenyament en valencià en tots els seus anys de vigència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Notícia · Comunicació
El nou director de Tv3 afirma "Jo vinc aquí a arriscar"
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
Vicent Sanchis substituirà Jaume Peral al capdavant de TV3
Recull de premsa · Cultura i mitjans de comunicació
Condeminas: "TV3 es pot esperar any més?"
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Notícia · Comunicació
L'entrevista de Buenafuente a Puigdemont a TV3 va ser seguida per 554.000 persones
Crònica · Col·lectiu Columna Macià-Companys
Miserable TV3?
Notícia · País Valencià
Primer pas cap a la pau lingüística al País Valencià
Crònica · País Valencià
El Bloc Nacionalista Valencià es reforça
La fotografia · País Valencià
Milers de persones celebren el canvi al País Valencià
Notícia · Llengua
Escola Valenciana llança la campanya pel requisit lingüístic en la funció pública
Indica publicitat