Indica publicitat
Diumenge, 26 de febrer del 2017
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de juliol del 2011 | 18:07
Notícia · Unió europea

La UE s'interessa per la inèdita supressió de TV3 al País Valencià

El Comitè d'Experts de la Unió Europea que vigilen l'aplicació i compliment dels manaments de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries s'ha interessat aquesta setmana per la supressió d'emissions de TV3 al País Valencià.

Barcelona · Sota l'ombra del boicot a la llengua i cultura pròpies, i la violació a la Constitució espanyola, que obliga al respecte i protecció del pluralisme lingüístic, el Comitè d'Experts de la Unió Europea s'ha reunit aquesta setmana per assabentar-se sobre la inèdita supressió de les emissions de TV3 al País Valencià i les desorbitades multes imposades a una entitat sense ànims de lucre com és Acció Cultural del País Valencià (ACPV).

El Comitè, format per Vesna Cmic, Alberto López Basaguren, Gabor Kardos i la secretària del Consell, Simone Klinge, s'ha reunit amb representants de l'ACPV, d'Escola Valenciana, de la Universitat de València, de l'STEPV i de l'entitat El Tempir, per tal de saber la lletra menuda de l'episodi viscut a les terres valencianes. Segons ha informat l'ACPV a través d'un comunicat, els membres han pogut informar el Consell sobre els incompliments de la Carta Europea que suposa la supressió de TV3 i sobre les mancances de l'informe facilitat per l'Estat espanyol a la UE.

L'ACPV també ha informat el Consell sobre la supressió de les línies d'ensenyament en valencià a les esocles públiques del País Valencià, un altre capítol inèdit del govern Camps en contra les expressions lingüístiques i culturals del valencià. L'entitat ha denunciat la manca de normativa pròpia sobre drets lingüístics i el nul desplegament que s'ha fet de la Llei d'Ús i Ensenyament en valencià en tots els seus anys de vigència.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat