Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 21 de juny del 2011 | 17:56
Notícia · Unió europea

Més clar que l'aigua: "Tenim 23 llengües oficials a la UE i són les 23 que els Estats han demanat"

La comissària europea de multilingüisme afirma, davant la nova iniciativa de quatre eurodiputats catalans per oficialitzar el català a la UE, que tot depèn de la voluntat del govern espanyol.

Res de nou sota el cel. A la Unió Europea, si no ets un estat no existeixes. Ho saben les nacions que volen tenir una veu al món i ho saben també els quatre eurodiputats catalans –Tremosa, Junqueras, Romeva i Badia- que la setmana passada van instar al govern espanyol a pressionar per tal que el català sigui oficial a la UE aprofitant l'adhesió de Croàcia i el reconeixement del croat, que s'ha d'aprovar per unanimitat (veure el vídeo de TribunaTV).

La comissària d'Educació, Cultura, Multilingüisme i Joventut, Androulla Vassiliou, ha reiterat en declaracions a l'ACN que és l'estat espanyol qui ha de demanar l'oficialitat del català davant del Consell Europeu, que hauria d'aprovar la qüestió per unanimitat perquè tirés endavant. Vassiliou ha declinat donar la seva opinió sobre la reclamació que han fet quatre eurodiputats catalans al govern espanyol, i ha deixat clar qui té la paella pel mànec: "tenim 23 llengües oficials i són les 23 que han demanat els estats que fossin reconegudes".

"No em toca a mi expressar una opinió sobre aquest tema", ha dit Vassiliou que, tot i que és una defensora de la promoció del multilingüisme, ha al·legat que no és matèria de la Comissió canviar la política lingüística, sinó que "és cosa del govern espanyol elevar aquesta qüestió al Consell Europeu. I és cosa del Consell Europeu acceptar amb unanimitat o refusar aquesta proposta".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat