Indica publicitat
Diumenge, 25 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 30 de desembre del 2015 | 13:20
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

2016:Reiniciar

Acabem el 2015 cansats, emprenyats i decepcionats. És normal que una gran part de la majoria social que ha fet possible l'avenç de l'independentisme i que ha protagonitzat les grans manifestacions dels últims anys 

no entengui moltes de les coses de les que han passat, on som  i cap a on amem?

Potser encara no és l'hora de fer catarsi i autocrítica però aviat caldrà donar respostes al per què després del 9-N vàrem haver de passar nou mesos per convocar les eleccions del 27-S i per què per un candidat s'han perdut quatre mesos més.

Tenim les persones, que és el més difícil, ara caldrà saber posar-les al seu lloc"

I ens estranyem que hi hagi indignació i desencís?  Per tal se superar-los caldrà que expliquem moltes coses sobretot si abans del dia 9 de gener no es produeix la investidura del president i la formació d'un nou govern.  I encara més imprescindible serà justificar molt bé si acabem anant a unes noves eleccions.

Hi hagut equivocacions en les estratègies a seguir per tirar endavant el procés i ha hagut falta d'autoritat moral i referents  i sobretot manca de sentit d'estat per començar-ne a posar els fonaments.

A l'hora d'escriure aquest article encara estem pendents de les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP, per tant, és important que ens esperem. Això no vol dir, però,  que no ens anem preparant pel necessari reinici del procés. No podem perdre més temps. La bona gent del país, que sap i sabia que no seria fàcil, el que no s'esperava és que  l'enemic fos intern, i això fa més necessària  l'exigència que quan aquest es torni a posar en marxa compti amb noves cares i  renovades maneres de fer.

2016 ha d'ésser l'any definitiu. És ara o ja potser mai. Hem estat capaços d'aixecar un gran tsunami independentista. Tot i que la gent i les seves conviccions encara hi són, no fem que se'n vagin a casa cansats de la incompetència d'alguns en aquells que havien  depositat la seva confiança.

Tenim les persones, que és el més difícil, ara caldrà saber posar-les al seu lloc.Miquel SellarèsVersió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat