Indica publicitat
Dimecres, 8 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 29 de setembre del 2015 | 13:17
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

Després del 27-S, cal deixar de callar?

Durant els últims mesos he callat, i potser encara seguiré callant, perquè encara estem en un procés d'emancipació i construcció nacional en el que cal el màxim d'unitat.

Barcelona · Però després del 27-S, per no tornar a cometre els errors polítics, humans i estratègics que ens han portat a una ajustada victòria dels independentistes i sobiranistes, cal explicar a la ciutadania que el procés ha tingut enemics externs, que res tenen a veure amb el joc democràtic, sinó que hem tingut l'Estat, que actua al marge inclòs del Partit Popular i del PSOE, les seves clavegueres, l'Ibex-35, els poders inconfessables de certs grups de pressió de l'Estat, els serveis d'intel·ligència, i també, alguns interessos de potències europees que no volen que es trenquin els mapes dels estat perquè ells no en surtin perjudicats en conflictes interns.

És, doncs, una gran batalla la que ha portat a terme la societat civil catalana, amb més valor i decisió que la majoria de classe política catalana, tot i que sense ella no ho hauríem aconseguit, però se'ls ha hagut d'empènyer".

Ara, en les següents etapes, caldrà potser que actuem intel·ligentment. El "lliri blanc" utilitzat fins ara ha estat útil, ens ha donat una gran credibilitat, un model propi d'emancipació nacional, un exemple per al món, això ho hem aconseguit, fins a l'extrem que alguns parlen de treure l'estrella blanca de la nostra bandera i posar-hi un lliri blanc...


Però ara, per avançar i construir les estructures d'Estat reals, caldrà deixar-se de "parides" i posar-hi al capdavant les dones i els homes que Catalunya té, veritablement els millors, però també ferms i durs, per portat a terme la negociació inevitable amb l'Estat i els seus poders".

Però també caldrà passar comptes sense massa propaganda a casa nostra i detectar els punts febles del que s'ha fet, de les persones que han aportat feblesa a la necessària coincidència i complicitat, i construir ara sí, l'equip que ens ha de portar a la independència.

No entraré en si Mas, Romeva o Junqueras, o un altre, crec i entenc els arguments de la CUP. Però ara és el moment...

Construir un Estat, com he dit tantes vegades, és tenir sentit d'Estat. Cal preguntar-se si en tenim. I si tenim un Estat major del país, i si es pot fer sense tenir-lo, quan els adversaris en tenen  diversos, amb experiència història i capaços de fer el que sigui per impedir que Catalunya, una part de la nació catalana, recuperi la seva dignitat nacional.

He votat Junts pel Sí. Respecto la CUP, i també entenc què ha passat que militants del PSC i, sobretot, d'IV hagin trencat la disciplina de vot de les seves organitzacions i hagin optat per la sobirania nacional. Tots aquests valents no han de cometre mai més l'error d'anar separats, perquè ara ens hi juguem el ser o no ser en el futur.


Molts hem callat i ho seguirem fent, però aviat arribarà el moment d'explicar que l'enemic més important no és exterior, sinó interior.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat