Indica publicitat
Dimarts, 24 de de maig del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de març del 2011 | 16:55
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

En defensa pròpia i agraïment

Fa dies que la coral mediàtica "del sector dels negocis" i els poder fàctics aristocràtics s'han llançat contra la meva persona i la Fundació CDP que fa prop de quinze anys vaig cedir desinteressadament a la Generalitat de Catalunya després de molts anys de sacrificis i renúncies, no només per part meva sinó també pels professionals que l'han fet possible.

Ara, potser per tal d'amargar-me la meva propera jubilació laboral, que no política, s'han llançat a una campanya de desprestigi sense adonar-se'n que es pot convertir en un bumerang per a qui l'està organitzant i a qui se li ha vist el llautó. Avui al país no se'l pot enredar fàcilment i menys per part d'aquells que es creuen per sobre del bé i del mal, amb dret a decidir qui mana i qui manarà en el futur.

Però abans d'entrar en la qüestió de fons, vull fer un capítol d'agraïment als mitjans, als professionals de premsa, polítics, intel·lectuals, etc., que m'han fet arribar el seu suport o que no han secundat la "coral mediàtica" que tots aquests anys, amb el seu silenci i complicitat, han permès els poderosos i els "sectors dels negocis" i la seva impunitat.

Com he demostrat al llarg de 40 anys d'acció política i periodística, no vaig tenir por del franquisme, de les màfies, dels sectors dels negocis o de les elits prepotents del país, i sempre he defensat la llibertat i la nació catalana. I així seguiré sempre, no han aconseguit ni aconseguiran atemorir-me.
La Fundació CDP no ha fet ni ha comès cap actuació il·legal
Sé i sabem que interessos inconfessables volen liquidar institucions com la Fundació CDP, que són modestos eixos d'un aparell d'estat en quant a informació, anàlisi i documentació. Que ha treballat i treballa transversalment i que ha generat el respecte i la consideració de tothom. I el més preocupant és que sembla que des d'alguns sectors irresponsables de l'administració, que suposadament haurien de tenir sentit d'Estat, hi col·laboren, esperem inconscientment.

La FCDP no ha comès cap "irregularitat", que és un terme que s'hauria d'utilitzar amb més rigor jurídic. Doncs el que caldria explicar com es valoren aquestes suposades irregularitats i amb quins paràmetres s'estableix què és una irregularitat, que a vegades no són més que diferents maneres i formes administratives amb estructures que no es poden permetre els luxes d'una administració amb multitud d'efectius humans per dur a terme una administració calcada de la pública. El que queda molt clar és que la Fundació CDP no ha fet ni ha comès cap actuació il·legal. Ni amb els fons de l'Administració ni amb els propis. El que sí que ha patit és l'assetjament econòmic per part d'interessos empresarials i institucionals que voldrien veure desaparèixer una entitat pública de premsa, anàlisi i documentació.

Cal demanar transparència amb tots els fons públics, però a tothom, no només als dèbils, a les entitats modestes, sinó també als poderosos. Així ha estat possible per exemple el 'cas Palau', que ara ha estès el dubte i la malfiança sobre les diverses entitats públiques o privades del país.

Per posar un exemple, en els més de trenta anys de democràcia el grup Godó ha rebut milers de milions de pessetes i després desenes de milions d'euros, de forma directa o indirecta en èpoques en què el Grup Godó tenia importantíssims beneficis, i aquestes subvencions, tot el legal que es vulguin, es donaven per comprar la complicitat o el silenci d'aquest tot poderós grup mediàtic. Quins controls s'han exercit sobre el diner públic que es donava? Caldria un estudi, que  evidentment ja hi ha qui el fa. Entendríem les debilitats d'unes institucions i polítics que han suportat que els fessin xantatge subtilment. I a més, a aquest grup mediàtic, per més inri de tots els ciutadans del país, se'ls va regalar un múltiplex de televisió digital que malbarata sense complir els acords legals establerts, no atrevint-se les institucions a posar-hi ordre, desaprofitant el que hauria calgut que es fes, una televisió privada en la nostra llengua que equilibrés l'espai de comunicació català envaït pels canals espanyols.

Evidentment, però, tot el que dic ho dic amb gran respecte pels molts i excel·lents professionals d'aquest grup de comunicació que res tenen a veure amb les maniobres i les estratègies dels "rasputin" que avui els dirigeixen, i que sense escrúpols de cap mena s'han atrevit a demanar una medalla per l'aristròcrata Godó premiant la futura edició en català de La Vanguardia, que tindrà un cost zero per a aquesta entitat, ja que serà pagada d'una forma directa o indirecta per l'administració catalana. El que és indubtable, però, és que aquesta edició és un gran pas endavant per la normalitat lingüística del país, i que aquest grup mediàtic el que fa és intentar que se li perdonin els anys de col·laboració amb el franquisme, amb el felipisme i l'aznarisme més centralista i ara veient les emergents generacions catalanes i el seu sobiranisme apuntant-se de forma oportunista a la nova realitat del país i del futur. En aquest aspecte siguin benvinguts.

Els poderosos, quan comencen campanyes de desprestigi i intoxicació, haurien d'anar en compte perquè tenen teulades de vidre molt transparents, han deixat molts cadàvers en el camí, que tenen molta documentació, que tenen molta informació, i que hi pot haver gent que no tingui por de fer-la pública.

He volgut deixar clares les coses perquè hi ha persones a les quals jo em dec en aquesta etapa final de la meva vida professional, que són les desenes i desenes de professionals, que han treballat durant més de trenta anys a la Fundació CDP, però també a un entorn d'associacions i publicacions i sense els quals jo no hagués pogut fer res. I la meva funció és i serà la de rebre les conseqüències dels èxits i els fracassos, però sobretot de donar la cara per un projecte, per uns projectes, que no tenen por perquè es creuen el que fan. Gràcies una vegada més a tots els que ens heu fet arribar la vostra solidaritat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat