Indica publicitat
Dissabte, 6 de juny del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 11 de desembre del 2012 | 17:35
Opinió · Política catalana
Miquel Strubell
Sociolingüista

Estupidesa política

L'agència de notícies sobre les comunitats lingüístiques minoritzades d'Europa, Eurolang, es demanava si no s'hauria de fer cessar el ministre espanyol d'educació per "estupidesa política". Certament, una anàlisi freda del context polític català, amb una clara majoria al nou Parlament favorable a la independència, desaconsellava iniciatives exacerbadores per part del poder espanyol.

Però no és a tota l'Europa occidental on els politics es dediquen a resoldre problemes i a evitar conflictes: Spain continua essent different. Ara, segurament per distreure el personal (pensions, més retallades...), Espanya ha tornat a demostrar-ho. I molts, molts catalans estan farts de ser el boc expiatori dels problemes de l'establishment madrileny. 

Molts, molts catalans estan farts que Catalunya sigui marginada sobre el desplegament de les grans infrastructures peninsulars, amb els greus perjudicis que causa de cara a l'activació econòmica i al benestar del conjunt dels catalans, siguin d'on siguin, parlin com parlin.

Molts, molts catalans estan farts d'haver de suportar campanyes de desprestigi dels nostres polítics i partits, dimonitzats amb tota la virulència mediàtica en el moment que ho decideixin en un despatx al barri de Nuevos Ministerios.

Molts, molts catalans estan farts de veure com s'inventen la història de la llengua castellana a Catalunya, quan a la majoria de pobles, tradicionalment, els únics que el parlaven eren les famílies dels guàrdies civils.

Molts, molts catalans no entenen com pot ser que no es respectin les regles del joc democràtic pel que fa a la distribució de competències. Per tant: benvingudes les notícies que ens parlen de les converses per organitzar aviat el referèndum... o com se n'hagi de dir.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Strubell
Miquel Strubell
Sociolingüista
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Política catalana
Quan i com farem futur?
Opinió · Política catalana
Ja he dit que això és una guerra!
Opinió · Política catalana
Els representants de la CUP
Opinió · Política catalana
Congrés internacional: "Avenços recents en soscavar el procés d'independència de Catalunya"
Opinió · Llengua
Un privilegi?
Opinió · Política
Transitorietat
Indica publicitat