Indica publicitat
Dijous, 29 de setembre del 2016
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 4 de juliol del 2016 | 10:29
Opinió · Política catalana
Marc Castells i Berzosa
Vicepresident segon i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona

L'atur problema global,solucions locals

L'atur és la principal problemàtica a la que ens enfrontem els responsables polítics que estem més a prop de la ciutadania en l'actualitat. És la ferida sagnant que cal disminuir, frenar, pal·liar els seus 

efectes socials i treballar la seva prevenció perquè, en un futur, es disposin de les eines necessàries perquè no broti amb tanta crueltat com aquests darrers anys.

El seu abordatge ha de ser des de diferents vessants. L'acció més immediata continua sent, sens dubte, treballar directament amb la persona aturada. Enguany, la Diputació de Barcelona ha injectat trenta milions d'euros als municipis perquè es contractin aproximadament 5.000 persones en atur. Però a banda de crear la feina, malauradament molta acaba sent temporal, també cal ampliar les possibilitats futures d'inserció al mercat laboral d'aquesta persona millorant la seva formació.

Els primers resultats del programa innovador Ocupació a la Indústria Local estan sent molt encoratjadors i dóna resposta a la inserció laboral de col·lectius amb especials dificultats: els joves i les persones majors de 45 anys"

Treballem amb les empreses per saber els perfils més demandants, fem la formació professionalitzadora necessària i inserim la persona seleccionada a l'entorn laboral. Apostem per la indústria local com a motor de creixement econòmic i generador d'una ocupació de qualitat (tant en estabilitat com en remuneració). Els primers resultats del programa innovador Ocupació a la Indústria Local estan sent molt encoratjadors i dóna resposta a la inserció laboral de col·lectius amb especials dificultats: els joves i les persones majors de 45 anys.

Però l'altre enfoc necessari és el treball amb les empreses. Cal que aquestes no tanquin, es consolidin, creixin i, en conseqüència, creïn ocupació. Amb el programa Reempresa que impulsem amb la CECOT als municipis ja hem aconseguit salvar més de 1.000 llocs de treball. També 200 empreses que han participat al programa Accelera el creixement que impulsem amb PIMEC han crescut en facturació, beneficis i ocupació. Segons els resultats de les primeres edicions les empreses participants han incrementat de mitjana un 32% la facturació, han duplicat els beneficis i han creat cinc nous llocs de treball cada una. Una mostra de les potencialitats de les bones aliances entre l'administració pública, els agents socioeconòmics i la ciutadania.

Davant els recursos escassos cal fer programes innovadors, però aquests no serien possibles sense l'experiència i el suport de prop de trenta anys de moltes entitats locals a les polítiques de promoció econòmica i ocupació. Aquest any els Serveis Locals d'Ocupació, que conforma en l'actualitat un Sistema Públic Local d'Ocupació a la demarcació referent per a la persona aturada, celebra el 25è aniversari. Han atès més d'un milió d'usuaris i porten més de dues dècades treballant per promoure més i millor ocupació per a tothom. Una feina encomiable que cal seguir realitzant per combatre l'atur.

Marc Castells i Berzosa

Vicepresident segon i president delegat de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marc Castells i Berzosa
Marc Castells i Berzosa
Vicepresident segon i president delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona
Notícies relacionades
Opinió · Política catalana
Culminar el procés
Opinió · Política catalana
Confiances
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Opinió · Política catalana
Manipular: Sant Boi 2016
Opinió · Política catalana
Cal respectar una Constitució antidemocràtica?
Opinió · Política catalana
Reflexions després de la Diada
Opinió · Política catalana
El 48 i el 52 per cent?
Opinió · Política catalana
Cansats?
Opinió · Política catalana
Full de ruta: encallats en el mecanisme
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Indica publicitat
Av. Gaudí, 13 1r 2a
08025 Barcelona
(+34) 93 454 97 02
(+34) 93 454 97 03
redaccio@tribuna.cat