Indica publicitat
Dilluns, 6 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 20 d'octubre del 2015 | 10:37
Opinió · Política catalana
Marc Costa
Advocat i politòleg

No és normal

No és normal que hagin passat més de tres setmanes des de les eleccions del 27-S, en les quals quasi dos milions de catalans vam votar alguna de les dues opcions sobiranistes, assolint una clara majoria de vots i escons a favor de la independència del nostre país,

i ni tant sols encara haguem estat capaços de constituir el nou Parlament.

No és normal que a aquestes alçades estiguem encara discutint qui ha d'encapçalar el govern que ens ha de portar cap a la independència, quan quasi el 40% de l'electorat va votar clarament a favor de la persona que proposava la coalició que va assolir el major nombre de vots i escons.

No és normal que estiguem discutint aquest lideratge, quan el que hauríem d'estar discutint és el quan i el com, és a dir, el programa, el full de ruta i l'estratègia que ens ha de conduir cap al nostre Estat propi"

No és normal que l'opció que ha obtingut només el 8% dels vots vulgui imposar o pugui vetar la persona que proposa l'opció majoritària, avantposant qüestions personals per davant d'un projecte comú, tan il·lusionant i inclusiu per a alguns com és la independència del nostre país.

No és normal que les forces polítiques que han de liderar aquest procés juguin de la manera que ho estan fent amb la il·lusió de milers de catalans, que el 27-S els vam donar plena confiança que ens portarien amb pas ferm cap a la independència.

No és normal que es malbarati d'aquesta manera l'esforç i aquesta il·lusió de tants catalans, perquè no podem oblidar que l'èxit del 27-S és fruit de l'enorme esforç de milers i milers de persones, que voluntàriament han estat treballant per arribar al punt on estem ara, fent possible la consulta del 9-N i convencent tantes altres persones indecises que la millor opció era la independència del nostre país.

No és normal que els partits que ens han de conduir cap a aquesta independència no s'adonin que tanta anormalitat només porta desil·lusió i desconfiança, no només cap a aquestes forces polítiques, sinó cap al procés sobiranista en general, que a les portes de les eleccions generals del 20 de desembre, poden malmetre seriosament aquest nostre gran projecte de país.

Desperteu! Obriu els ulls! Espavileu! Adoneu-vos de com esteu debilitant el procés i poseu-vos d'una vegada per totes a treballar conjuntament per portar aquesta gran nació que és Catalunya cap a la seva plena sobirania. Perquè per això us hem votat entre tots.  Deixeu de banda qüestions personals i sigueu capaços de mostrar a la ciutadania que això realment va de debò i que tenim molt clar el quan, el com i el qui, perquè aquí, senyors, no sobra absolutament ningú.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marc Costa
Marc Costa
Advocat i politòleg
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Indica publicitat