Indica publicitat
Dissabte, 31 d'octubre del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 13 de juliol del 2015 | 13:27
Opinió · Política catalana
Miquel Sellarès
Periodista

UDC i Demòcrates de Catalunya

Avui toca explicar el per què del meu reiterat interès en defensar, tot i estar-ne ideològicament molt allunyat, a UDC. Fa més de quaranta-anys un gran patriota d'Unió, Ferran Camps, mort ja fa molt de temps, em va adreçar a una oficina d'una empresa tèxtil de la Ronda Universitat de Barcelona.

Barcelona · Allí, en un petit despatx al final d'un llarg passadís vaig conèixer al gran patriota i expresident del Parlament de Catalunya, Coll i  Alentorn.

El seu missatge  i  els seus consells sempre han estat presents en la meva tasca política desenvolupada al llarg dels últims cinquanta anys. A més a més, el considero conjuntament  amb  Josep Benet, Jordi Pujol i Jordi Carbonell un dels meus referents.

Avui, hi ha sectors que no entenen la presència d'independentisme en les arrels d'UDC. A mi no em sorprèn. Jo vaig conèixer, col·laborar i ajudar al grup "Determini"  del qual també en vaig ser testimoni de l'independentisme dels seus integrants en el si  d'UDC.

Des de fa anys, segueixo no només el seu sector històric, sinó també les seves noves generacions que han provocat en el si del partit una gran revolució social i nacional des del seny i la responsabilitat encapçalats per persones com Antoni Castellà i Marta Vidal entre d'altres.

Tenien, en canvi, l'oportunitat de passar a la història  adonant-que calia un canvi, que calia abandonar  el que representa la vella política dels últims quaranta anys."

 

D'altra banda, la meva relació amb Josep-Antoni Duran i Lleida i Josep Sànchez Llibre ha estat sempre bona tot i les grans diferències  ideològiques que ens separen. Crec que aquest dos personatges, puntes de llança del sector d'Unió, que impúdicament s'han apoderat de les seves sigles històriques han comès un gran error ja que quan el nacionalisme español,l'Ibex-35 i els poderosos considerin que ja no els són d'utilitat els llençaran com a un "kleenex". Tenien, en canvi, l'oportunitat de passar a la història  adonant-que calia un canvi, que calia abandonar  el que representa la vella política dels últims quaranta anys. És una llàstima i una irresponsabilitat, a més a més, que en el seu entossudiment hagin arrossegat a dirigents  com Ramon Espadaler que en un altre escenari de ben segur tindrien millors perspectives de futur.

 

Avui DC és la nova democràcia cristiana catalana. Deslliurada aquesta d'anys i anys de servilisme a l'Espanya que nomes s'entén a ella mateixa  i també,perquè no dir-ho, als lobbys catalans de poder.

És bó, doncs, que hagi nascut DC perquè caldrà preparar la Catalunya del 28-S, en la que  aquest partit de la mà d'Antoni Castellà i altres dirigents històrics, conjuntament amb els liberals convergents  de Marc Guerrero i els socialdemòcrates de Josep Rull podran configurar un espai de centre i centre-dreta nacional que avui no tenim articulat.

La importància, per tant, de DC és evident de cara a construir una estructura política d'estat plural en un país que sembla que tot ho ha de fer  l'esquerra o l'extrema-esquerra.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Recull de premsa · Seguretat
Sellarès: "Seguretat Nacional i Procés"
Crònica · Política catalana
Un cordó sanitari a la incongruència i la indefinició: PSC
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Notícia · Política catalana
El president Puigdemont demana poder-se explicar al Senat
Indica publicitat