Indica publicitat
Dissabte, 19 de juny del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 22 de març del 2016 | 12:37
Opinió · Política catalana
Lluís Soler
Alcalde de Deltebre

Un nou partit en el camí del nou estat català

Que el futur de Convergència Democràtica de Catalunya es decideixi a partir de l'opinió dels militants i simpatitzants del partit, municipi per municipi, comarca per comarca, és una gran notícia per a tots aquells qui pensem que, en l'anomenada i

deguda nova política, la ciutadania ha de tenir la veu de la legitimació, racional, però decisòria.

És, de fet, a partir d'aquesta coresponsabilitat en l'acció política, que la ciutadania ha de sentir-se partícip d'una nova visió i d'una nova manera de fer que s'allunyi dels tics autoritaris i endogàmics que s'han anat establint en els darrers anys i que, entre d'altres coses, tant han erosionat la imatge dels servidors públics.


Qualsevol regeneració ha de passar per les idees i per un ampli suport del món local com a detector actiu de les inquietuds ciutadanes més immediates"

Així, en un context com l'actual, on l'escepticisme per la política i els seus gestors és creixent, és imprescindible obrir les portes i les finestres del partit per tal que entri aire fresc amb noves cares i noves maneres de fer i de pensar. En aquest sentit, qualsevol regeneració ha de passar per les idees i per un ampli suport del món local com a detector actiu de les inquietuds ciutadanes més immediates.

 

Esdevé, per tant, aquest procés un marc idoni, per a fer trontollar els pilars de CDC i realitzar una introspecció que forgi un partit modern des de la centralitat i que aposti per dibuixar l'Estat català des de la il·lusió, però també des del pragmatisme, i que compti amb una alta dosi de regeneració política que representi els valors de l'esforç, l'honestedat, la responsabilitat, la humilitat i la integritat.

És hora d'un canvi transgressor que permeti revolucionar Convergència des de la base i que faci emergir amb força un nou partit en el camí del nou Estat català"

 

Tots ells i molts altres, valors plenament irrenunciables per a entendre un partit que faci un pas més enllà, un salt qualitatiu, per retrobar un equilibri en què puguin conviure totes les sensibilitats ideològiques en un mateix espai, i amb la plena sobirania com a instrument que permeti enlairar un nou Estat català socialment just, econòmicament competitiu i essencialment amb valors.

 

Aquest procés també és una oportunitat per a deslliurar-se de tot aquell que viu la política per a servir-se a ell mateix i no la sent com un motiu digne de servei a la ciutadania. També és una oportunitat per a establir eines que obliguin als càrrecs electes a retre comptes de la seva gestió i també de molts altres elements que caminin en la línia de la transparència i que situïn Convergència Democràtica de Catalunya com un partit obert i participatiu.

 

Així doncs, és el moment de posar en crisi totes aquelles situacions que han debilitat el nostre partit i de fomentar aquelles que han enfortit Convergència Democràtica de Catalunya. La ciutadania no entendrà que, després d'aquest procés, tot quedi a mitges i que el partit segueixi cometent les mateixes errades. És hora d'un canvi transgressor que permeti revolucionar Convergència des de la base i que faci emergir amb força un nou partit en el camí del nou Estat català.

 

 

Lluís Soler i Panisello

Alcalde de Deltebre

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Lluís Soler
Lluís Soler
Alcalde de Deltebre
Opinió · Territori
L'aigua que inunda els camps i fa Delta i fa Catalunya
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Opinió · Política
Han signat la seva inhabilitació
Indica publicitat