Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 10 de gener del 2012 | 14:43
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Ha arribat l'hora dels polítics

Aquest mes de gener serà un dels més tristos que haurà viscut Catalunya des de la recuperació de la democràcia.

No només per les retallades que posen en perill la cohesió social, ni per la interminable i esgotadora crisi econòmica, ni per l'esfereïdora xifra d'aturats, sinó perquè, de cop i volta, hem vist amb una claredat meridiana que no podrem decidir com gastem els minsos recursos que ens arriben de Madrid.

Espanya decidirà per nosaltres, retallarà per nosaltres i ens dirà com i en què hem de gastar els nostres diners. Mariano Rajoy té la intenció de convertir la Generalitat en una sucursal del Govern espanyol encarregada, única i exclusivament, de portar a terme les decisions espanyoles que, amb l'excusa de la crisi econòmica i per estalviar despeses, es dedicaran a esborrar qualsevol signe identitari o de diferenciació nacional.

El mateix passarà amb el sistema educatiu català que passarà a ser un calc de l'espanyol i el català, que ja no és llengua preferent, haurà de competir a les aules amb l'espanyol sense cap estat que el defensi, amb la qual cosa, més aviat que tard, acabarà sent substituït per la llengua de l'imperi malgrat la bona feina i la bona voluntat del professorat, perquè sense recursos ni protecció legal cap llengua no se'n pot sortir. No ens enganyem, els tribunals espanyols no defensaran la llengua catalana, només cal que recordem el fart que s'han fet de legislar-hi en contra, perquè la justícia mal que ens pesi també és espanyola.

En aquesta situació al president Mas només li queden dues alternatives o fer com el seu predecessor, l'expresident  Jordi Pujol, intentant negociar amb Espanya tot el que pugui, recuperant la política de peix al cove que ja hem vist on ens ha portat o fer com els presidents que el van precedir fa molts més anys i plantar-se des del balcó del palau de la Generalitat.
El Govern està en condicions de liderar qualsevol proposta que vagi més enllà de la via estatutària
El Govern de la Generalitat  està en condicions de liderar qualsevol proposta que vagi més enllà de la via estatutària, les darreres victòries electorals ho demostren, el poble català li ha atorgat la seva confiança malgrat les retallades. El president Mas va crear expectatives i fins tot algunes il•lusions amb la seva proposta de pacte fiscal que ara se n'ha anat en orris per les declaracions del Govern espanyol.

La societat civil catalana ha demostrat que vol anar més enllà i que està disposada a treballar per aconseguir-ho, des de l'inici de les consultes sobiranistes el 2009, passant per la  manifestació del mes de juliol del 2010 i acabant amb la constitució, el proper dia 10 de març, de l'Assemblea Nacional Catalana no ha deixat de treballar per aconseguir la sobirania nacional. Però ha arribat l'hora que els polítics també s'hi sumin, amb propostes com la creació el passat mes de desembre, a Vic, de l'associació de Municipis per la independència que agrupa alcaldes i regidors o amb altres projectes liderats des del Parlament de Catalunya.

Cal que els nostres polítics i el Govern es decideixin a treballar única i exclusivament per Catalunya no ens queda altra solució si volem sobreviure, necessitem que ens diguin què volen fer per aturar el procés anihilador espanyol, necessitem saber què estan disposats a fer per assegurar que Catalunya i el català puguin sobreviure.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat