Indica publicitat
Divendres, 22 d'octubre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 21 de juliol del 2008 | 19:09
Opinió · Política

Montilla fa una defensa intel·ligent de Catalunya


Poques hores abans de ser nomenat candidat per al PSC a la Generalitat de Catalunya vaig mantenir una llarga i distesa conversa amb José Montilla. Hi havia mantingut abans diversos contactes, però mai una entrevista en profunditat. En vaig sortir molt impressionat ja que cap dels esquemes prefixats que tenia  sobre la seva personalitat es van correspondre en el to de conversa i les reflexions que em va fer.
Hores després va ser escollit  candidat socialista a la  presidència de la Generalitat i jo en una reunió del meu l'entorn vaig mantenir una actitud favorable a Montilla, creient que podia fer un bon servei a la cohesió nacional del país. Reconec que vaig quedar en minoria. Després, amb la creació del govern de progrés vaig intuir, una vegada més, la seva llarga mà intel·ligent en la formació d'aquest. En els mesos posteriors, tot i les diferents plagues que va patir el govern -apagades, rodalies, sequera, etc- el president, amb el seu estil auster i discret, es va mantenir ferm amb les mans al timó del vaixell. Més tard i davant la crisi causada pel congrés d'ERC va saber conservar la seva exquisida neutralitat, i ara que s'acosta la problemàtica del finançament, les infraestructures i l'Estatut el president Montilla manté el cap fred i el rumb del país en la direcció que toca. s evident que aquest José Montilla ha sorprès al PP i a Ciutadans per la seva fermesa en la defensa de la llengua i la cultura del país i a CiU l'ha descol·locat perquè cada dia és més el president de Catalunya.

Ahir, José Montilla com a primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya va fer un pas endavant molt important, que potser només una persona de la seva generació i de la seva procedència podia fer, representar la cara d'un PSC capaç de parlar de tu a tu amb el PSOE. El discurs de José Montilla dirigit a Rodríguez Zapatero, president del govern espanyol, i en l'ordre protocol·lari en què es va fer, representa el fet identitari més important realitzat pels socialistes catalans des de la seva creació.

José Montilla, president de la Generalitat i primer secretari del PSC, ha fet un gest que no  té marxa enrere possible i que obligarà, per tant, als socialistes catalans a realitzar una política nacional clara. De no mantenir aquesta actitud ferma, això no exlou mantenir  l'amistat i col·laboració necessària  amb els socialistes espanyols, obrirà la porta a CiU i auna més que probable  desfeta del govern de progrés amb ERC i ICV.

El 20 de juliol del 2008 creiem ha significat l'inici d'una nova etapa del catalanisme polític que ens hauria de fer reflexionar a tots i  sobretot al soberanisme que haurà d'actuar com a element de pressió i dinamització d'aquest futur  nacional.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de
Opinió · Política catalana
Dos judicis... o un?
Opinió ·
Viatge a la pròpia responsabilitat
Opinió · Política
La llengua un objectiu prioritari
Opinió · Societat civil
Mobilitzacions virtuals
Opinió · Política
TV3PV: qui pagarà la multa?
Opinió · Política
Política exterior
Opinió · Política
La fermesa de Felip Puig
Indica publicitat