Indica publicitat
Divendres, 3 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de març del 2015 | 18:38
Opinió · Política
Miquel Sellarès
Periodista

Assessors d'ERC: un primer pas positiu?

Els acords Mas-Junqueras es van complint amb perfil baix però van endavant, i a més sembla que el full de ruta entre CDC i ERC està llest. Les estructures d'Estat caminen amb un endarreriment impressionant.

El procés --amb una gran paciència per part dels republicans-- sembla que es mou. Qui no es conforma és perquè no vol... Els assessors escollits per ERC per a dur a terme aquesta responsbilitat són persones competents. Però ¿era això el que calia? ¿O és allò que fa Mas per a complir amb l'expedient...? Ja ho veurem.

Hi ha tant per fer... s'ha perdut tant el temps... I és que la filosofia de l'entorn del president Mas és molt negativa. Aquest és un entorn amb gent --alguns-- patriotes i honestos, però incapaços de funcionar sense el pressupost del govern, ni tampoc capaços d'arriscar-se com es feia abans. Res de res... És per això que veuen amb tanta dificultat i inconvenients fer passos endavant i posar els fonaments de les estructures d'Estat. I tot plegat suposa un passiu negatiu per al procés. Cal i calia arriscar: amb discreció, amb fermesa. I d'això, l'entorn presidencial no en gasta, per desgràcia.
No és l'hora de timorats, xitxarel·los i altres espècies que entorpeixen el procés"
La incorporació simbòlica dels assessors d'ERC és un pas positiu. Però, ¿era això el que necessitava el país? O allò que calia era nomenar un govern de Mas fort, amb credibilitat i amb homes i dones de CiU i d'ERC. Un govern, però, amb persones que d'alguna manera també representin ICV, la CUP, MES i la societat civil catalana, persones capaces de crear una expectativa que configuri el nou país i les noves maneres de fer de després del 27S.

El president Mas ha fet un pas endavant per a portar el país cap a la llibertat i dignitat nacionals. Però Catalunya no és sols ell, és molt i molt plural. I també ho és el sentiment sobiranista, i això ho ha d'entendre el President per tal de no repetir errors.

Ara no és l'hora de timorats, xitxarel·los i altres espècies que entorpeixen el procés. És l'hora de persones madures, valentes i fermes que, amb seny, responsabilitat i seriositat, puguin assolir el mandat de les urnes del 27S que ens porti a ser lliures i sobirans. No podem perdre més temps.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat