Indica publicitat
Divendres, 10 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 27 de febrer del 2012 | 20:52
Opinió · Política
Josep Melià Ques
President de Convergència per les Illes

Convergència per les Illes:una aposta necessària

A les Illes Balears, i més concretament a Mallorca, d'ençà la recuperació de la democràcia sempre hi ha hagut opcions polítiques que han intentat vertebrar un espai polític centrista i regionalista/nacionalista.

Josep Melià

Palma · Durant els darrers decennis, a les Balears, millor o pitjor, amb més força o amb manco, el pes d'aquestes opcions ha acabat determinant si l'hegemonia del PP era absoluta o només preponderant. Depenent del pes i la viabilitat d'aquestes opcions les Balears avançaran cap a la valencianització.

En part fruit de les fortes convulsions polítiques viscudes a les nostres illes la legislatura passada (2007-2011) a principis de l'any passat neixia Convergència per les Illes. Un partit absolutament nou, que no es declarava hereu de ningú i que volia dotar a les Balears d'una veu que des de posicions liberals assumís com a prioritat la defensa en positiu dels interessos d'aquesta terra. En un breu termini Convergència per les Illes va haver d'afrontar unes eleccions en que una forta estigmatització, en que la divisió de l'espai polític i en que el tsunami dels populars van impedir assolir els objectius d'entrar a les principals institucions de les Illes Balears. Sigui com sigui, Convergència per les Illes compta en aquest moment amb 8 batles a Mallorca (Ariany, Costitx, Banyalbufar, Porreres, Valldemossa, Sencelles, Ses Salines, Sineu) essent la segona força política amb batles a l'illa gran, a més de comptar amb més de 60 regidors. Aquest fonament municipalista és el gran trampolí a partir del qual aquesta nova formació nacionalista pretén fer el bot cap a horitzons ambiciosos de prosperitat, d'autogovern i de defensa identitària d'aquest país enmig de la mar.El passat 11 de febrer, Convergència per les Illes celebrava el seu congrés constituent. En aquest congrés el partit s'ha posat un objectiu bàsic i indiscutible : vertebrar l'espai polític centrista i balearista. El darrer estudi sociològic indica que un 43% dels ciutadans balears es considera de centre i són multitud els estudis que indiquen que hi ha percentatges importants de població, per damunt el 20%, que es consideren només balears o més balears que espanyols. Què vol dir això? Això vol dir que hi ha condicions objectives perquè hi pugui tenir presència i solidesa un projecte com el plantejat per Convergència per les Illes.

Les Balears no poden continuar sent la regió/nacionalitat/autonomia més expoliada fiscalment, ni poden permetre que el nostre Govern ni estimi ni defensi la nostra llengua i cultura, al contrari, l'ataca sistemàticament. Les Balears necessiten creure més en les seves capacitats, assumir que ens podem equivocar, que probablement en el passat ens hem equivocat, però que ningú defora ens arreglarà els nostres problemes. Les Balears necessiten una reacció i aquesta reacció, en la meva modesta opinió, passa sobretot per articular políticament un espai polític fet de moderació, de seny, de sentit comú, de matisos i, sobretot, d'empenta i amor per aquestes meravelloses illes. És des d'aquesta vocació de servei, honesta i farcida de senzillesa, que intentam tirar endavant.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Josep Melià Ques
Josep Melià Ques
President de Convergència per les Illes
Indica publicitat