Indica publicitat
Dissabte, 20 de juliol del 2019
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 19 de juliol del 2011 | 15:33
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Deixem de fer l'imbècil

Deia Joan Sales (1912-1983) que els catalans portem tres-cents anys fent l'imbècil, això vol dir que no és que haguem de deixar de ser catalans, el que hem de fer es deixar de fer l'imbècil.

Malgrat aquest savi consell, els catalans continuem fent l'imbècil, per això encara creiem que el Govern espanyol ens traspassarà els aeroports de Girona, Reus i Sabadell i encara confiem que ens deixaran tenir algun paper en la futura privatització de l'aeroport del Prat.

El Consell de Ministres ja va donar el vist i plau per a la licitació dels aeroports de Barajas i del Prat, perquè hi entri capital privat, però al Govern de la Generalitat no li ha reservat cap paper, ni important ni secundari, en la futura privatització. Tampoc el ministre José Blanco, Pepe per als amics, té intenció de traspassar els aeroports de Girona, Reus i Sabadell a la Generalitat, perquè es veu que tenen un molt alt interès estratègic per al  Govern espanyol i no pensa canviar  aquesta qualificació.
Continuem fent l'imbècil, encara esperem que Madrid ens doni alguna cosa
El govern  català ha demanat als grups de l'oposició que facin pinya per demanar-ne el traspàs i poder fer un front comú a Espanya, front català que no serà complet perquè ja sabem que els socialistes abans que catalans són socialistes i, per tant, estaran al costat del PSOE. I més en hores baixes del Govern espanyol, a tres dies d'unes eleccions, quan no es poden permetre fer concessions   als catalans que els podrien fer perdre vots a Espanya. Malauradament, la por a què guanyi el Partit Popular fa que, a Catalunya, els socialistes sempre treguin un bon grapat de vots facin el que facin.

També el Conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, considera, amb molt bon criteri, que la  privatització de l'aeroport del Prat ha de beneficiar Catalunya no només Espanya, una petició  justa, però no tenim cap precedent que Espanya hagi fet cas de les peticions catalanes per més justes que siguin. O és que la publicació de les balances fiscals i la fi de l'espoli no són peticions justes?

Els catalans encara continuem fent l'imbècil, encara esperem que Madrid ens doni alguna cosa, encara no hem entès, malgrat que fa més de 300 anys que ho patim, que d'Espanya no hem d'esperar res que beneficiï Catalunya, que l'objectiu d'Espanya és destruir Catalunya com a nació  diferenciada i, per tant, utilitzaran tots els mitjans per aconseguir-ho.

Si volem que Espanya cedeixi hem de fer alguna cosa més que demanar traspassos, hem d'actuar de manera contundent, fent propostes unitàries que els demostrin que estem disposats a anar més enllà de demanar el que ens deuen, que estem disposats a fer accions que avalin que, de veritat, volem aconseguir la nostra sobirania fiscal. Hem de deixar-los ben clar que ens facin o no ens facin cas ben aviat ens hauran de donar tot el que és nostre. Només així deixarem de fer l'imbècil.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat