Indica publicitat
Dilluns, 18 de juny del 2018
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 29 de desembre del 2011 | 17:18
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

Destruir-nos com a poble

L'any 2012 ha estat un any econòmicament nefast per a Catalunya, el govern de la Generalitat està en suspensió de pagament per no dir en fallida, no pot pagar la paga doble als funcionaris i ha hagut d'ajornar el pagament de la seguretat social.

Mai abans el Govern català havia patit una asfixia financera d'aquestes característiques i tot gràcies a l'Estat espanyol que no ens dóna el que ens pertoca i ens condemna  a viure en crisi permanent.  

Les retallades en sanitat, en educació i en serveis socials que hem patit durant aquest any han posat en perill l'estat del benestar que havíem construït amb l'esforç col·lectiu i han condemnat molts catalans i catalanes a viure en la misèria. Mentrestant altres comunitats d'Espanya es troben en millor situació per afrontar el dèficit sense haver fet l'esforç col·lectiu que ha fet Catalunya, perquè l'Estat els subvenciona amb els nostres diners. Ja  no ens queda cap recorregut, ni polític, ni financer, ni social  amb un Govern espanyol  sord a les peticions catalanes.
Acabarem l'any amb més retallades que mai, amb més necessitats que mai i amb més frustració que mai"
Catalunya hauria de portar als tribunals internacionals el govern de l'Estat per haver malbaratat els nostres diners i  haver malversat els recursos del nostre poble i el benestar de la nostra gent en carreteres  innecessàries,  en infraestructures ferroviàries fallides, en aeroports fantasmes i molts altres equipaments inútils distribuïts per tota Espanya.

Estem cansats de reclamar el que mai no ens tornaran, cal que d'una vegada per totes el Govern de la Generalitat agafi les regnes del País i deixi de pagar, deixi de traspassar recursos a un Estat malversador. Cal que els nostres recursos es quedin aquí perquè nosaltres també els necessitem, és injust continuar pagant. El Govern espanyol ha empobrit Catalunya per aconseguir vots de la resta de l'Estat.  Ho sabem i en tenim proves.
El Govern de la Generalitat no s'ha de rebaixar ni ha d'acceptar xantatges vergonyosos d'un Estat espoliador"
Durant anys ens han estat destruint econòmicament, políticament, lingüística i culturalment i, ara, pretenen destruir la credibilitat del nostre Govern fent que no pugui pagar els treballadors públics i demostrant-nos que l'autogovern català és inexistent, que depenem de l'assignació mensual de l'Estat, del que Espanya ens vulgui donar.

Acabarem l'any amb més retallades que mai, amb més necessitats que mai i amb més frustració que mai. Catalunya ha de posar les cartes sobre la taula, ja s'ha acabat pagar per uns serveis que no ens donen i per un Estat que ens menysprea, no devem res a Espanya. El Govern de la Generalitat no s'ha de rebaixar ni s'ha d'humiliar ni ha d'acceptar xantatges vergonyosos d'un Estat espoliador.  Perquè això rebaixa la nostra autoestima com a poble i ens humilia com a país.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat