Indica publicitat
Diumenge, 12 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 24 de maig del 2011 | 16:13
Opinió · Política
Carles Campuzano
Carles Campuzano, portaveu adjunt de Democràcia i Llibertat al Congrés dels diputats

El món municipal també ha apostat per CiU

Els resultats d'aquest diumenge han estat per a CiU formidables. Les millors eleccions municipals des del 1979, sens dubte.

Amb una presència sòlida arreu del país, consolidant i ampliant el lideratge a les capitals, començant pel "cap i casal", emergint nous referents polítics arreu del país, CiU es presenta com la força que sap interpretar millor i de manera més equilibrada una Catalunya que canvia. I és que, més enllà dels resultats concrets a cada municipi del país, amb la seva explicació en clau local, els corrents de fons expliquen l'èxit electoral de CiU.

D'entrada, la plena vigència del catalanisme polític com a motor de la política catalana. Fa uns deu anys alguns anunciaven l'entrada a una fase postnacionalista, i ha estat tot el contrari. El nacionalisme i la seva exigència de més poder i més reconeixement són hegemònics no només per a CiU, però sobretot per a la federació. Difícilment es pot entendre el país sense l'eix nacional com a articulador principal dels espais politics a Catalunya. I, qui millor interpreta on és la majoria de la gent, guanya les eleccions.

En segon lloc, les transformacions en els estils de vida i els valors de les classes més actives del país que connecten amb la síntesi entre socialdemocràcia i liberalisme, una conjunció que concreta la proposta de CiU. I que, millor que ningú, personalitza la figura d'en Xavier Trias i de bona part dels nous alcaldes convergents. Una aposta molt clara pel model social europeu posat al dia, una convicció en la necessitat d'alliberar les energies de la societat com a font de progrés col·lectiu i l'aposta per la convivència, la tolerància,el civisme i la cohesió social com a virtuts ciutadanes a promoure. I tot plegat regat pel comunitarisme de base personalista i arrel pujolista.

En tercer: el sentit de la responsabilitat i la vocació de partit de govern, que allunya CiU tant de la demagògia i el populisme, com de plantejaments més propis dels moviments socials que no pas de qui aspira a governar per a àmplies majories. Justament en temps de turbulències i incerteses són aquestes actituds les que valoren els sectors centrals del país com a absolutament contingents per tal de superar la greu situació econòmica i social que patim.

I finalment, els lideratges sòlids que CiU ha anat consolidant des de la retirada del President Pujol i la seva generació. Sense lideratge, difícilment es pot aspirar a representar majories molt fortes. I avui en tenim uns quants.

La responsabilitat de CiU ara és enorme. La confiança dipositada és molt gran. Caldrà ser generosos en la victòria, no oblidar la pluralitat del país i oferir amplis acords que ens permetin superar la pitjor crisi que hem viscut en dècades, modernitzar el país aspirant a estar entre les societats més avançades del nostre entorn i preparant-nos per al salt endavant en termes nacionals, que es fa inevitable.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carles Campuzano
Carles Campuzano
Carles Campuzano, portaveu adjunt de Democràcia i Llibertat al Congrés dels diputats
Opinió · Política catalana
Catalunya, nació d'immigants
Opinió · Política
Quins partits per al segle XXI?
Opinió · Política catalana
Unitat
Opinió · Política
L'àrea metropolitana, assignatura pendent
Opinió · Política
La independència serà social o no serà
Opinió · Política
Raons per a un Estat propi
Opinió · Política
L'ètica de la responsabilitat
Indica publicitat