Indica publicitat
Dijous, 23 de setembre del 2021
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 15 de novembre del 2011 | 16:41
Opinió · Política
Xavier Serrahima
Escriptor

I a sobre hem de callar?

Aquesta és la pregunta que ens fa des dels seus cartells electorals Joan Coscubiela, el flamant nou cap de llista d'ICV-EUiA a les eleccions espanyoles, després d'ésser escollit a la soviètica (amb un 97,36 % dels vots) a les primàries del seu partit.

Una disputadíssima elecció que demostra palesament la voluntat de renovació de la formació ecosocialista: es tracta d'un home jove (nascut el 1954) i amb una dilatada i recent experiència professional en l'àmbit privat (del del 1984 la seva dedicació exclusiva ha estat el sindicalisme), com tant convé en època de crisi.

Amb aquest incontrovertible bagatge empresarial ningú no pot negar-li el dret a demanar-se si "a sobre hem de callar" i criticar amb extrema severitat les injustes i intolerables retallades que està duent a terme arbitràriament el govern de dretes de CiU, que no té altra obsessió malaltissa que la de desmantellar l'estat del benestar que ells defensen a ultrança. I menys si tenim en compte que Iniciativa fins no fa encara un any formava part del govern Tripartit que gestionà amb una tan infal·lible eficàcia l'economia i les finances públiques de la Generalitat.

Excels govern anterior d'esquerres que no cometé l'abjecció de retallar les despeses de sanitat, ni les d'educació —ni les de presidència, ni les de governació, ni les d'interior, ni les de territori i sostenibilitat, ni les de justícia, ni les...— sinó que les augmentà fins a límits insostenibles, llançant alegrement i despreocupada per la finestra els impostos de tots els catalans i catalanes, i llegant-nos un dèficit asfixiant (8.350 milions d'euros) i un deute tan aberrant com inassumible (uns 40.000 milions d'euros, que comporten haver de pagar 4 milions diaris d'interessos!).

Davant d'aquesta realitat incontrovertible —que ni tan sols la desmemòria induïda de la vergonyosa (pseudo)propaganda electoral pot ocultar—, la resposta a la pregunta "...i a sobre hem de callar?", només pot ésser una: amics d'Iniciativa, com a ciutadans, com a electors, no només no heu de callar, ans heu de parlar tant com sigui possible; ara bé, com a hereus del Tripartit, com a representants d'ICV, com a elegibles, millor que tingueu present allò que heu deixat al darrere vostre, abans de dir segons què...

A no ésser, és clar, que preferiu brandar un altre eslògan electoral —que podríeu compartir perfectament amb qualsevol dels vostres rivals electorals— més explícit, sincer i aclaridor: "...i a sobre hem de ser coherents?"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Xavier Serrahima
Indica publicitat