Indica publicitat
Dimarts, 4 d'agost del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 26 de maig del 2015 | 17:50
Opinió · Política
Marc Costa
Advocat i politòleg

La batalla de Barcelona

Siguem francs. La batalla de Barcelona, la lluita pel què havia de representar l'epicentre del procés sobiranista, s'ha perdut. Però de res serveix lamentar-se, tot i que sí que és imprescindible analitzar a fons els motius d'aquesta derrota electoral per reforçar la propera gran batalla decisiva del 27S. I hem perdut principalment per dos motius: il·lusió i confiança.

La primera gran raó, doncs, ha estat perquè els partits sobiranistes no han sabut transmetre a la població indecisa de la capital catalana la il·lusió que representa el canvi que suposa el procés sobiranista català, almenys com sí que ho ha sabut fer el partit de l'Ada Colau, que ha dotat la seva campanya d'una dosi d'il·lusió al canvi que ha estat decisiva per a la seva gran victòria electoral.

Amb estelades als balcons no n'hi ha prou. Cal transmetre un missatge positiu, constructiu i amb prou trempera com per convèncer tota aquella població que encara està indecisa del nou estat que volem construir entre tots, que serà molt millor, més pròsper, més just, més democràtic. Cal dotar-nos de millors eines comunicatives que les que hem fet servir fins ara i polir el nostre missatge per poder arribar a aquest segment de la població.
Amb estelades als balcons no n'hi ha prou. Cal transmetre un missatge positiu"
El segon gran motiu ha estat que el procés sobiranista no inspira encara prou confiança. La independència és molt bonica però hem de ser capaços de convèncer tota aquesta gent que realment construirem aquest nou estat, que serem capaços de construir les estructures necessàries per tal que aquesta nova nació pugui proporcionar als seus ciutadans la seguretat, les oportunitats i el marc democràtic que anhelem aconseguir.

Estem a les portes del 27S i cal fer molta autocrítica. Els resultats electorals de Barcelona, Tarragona i de la resta de principals poblacions metropolitanes ens han ensenyat que hi ha un gran nombre d'indecisos que volen un canvi en la situació actual que viu el nostre país. Però no hem sabut mostrar-los-els, tal i com altres formacions sí que ho han aconseguit: que la independència ens proporcionarà a tots aquest canvi que tots volem. Hem de convèncer i recuperar tots aquests indecisos.
No hem sabut mostrar als indecisos que la independència ens proporcionarà aquest canvi que tots volem"
Tenim 125 dies. Tenim molta feina a fer. Necessitem més que paraules. Aprenguem dels nostres errors, reflexionem-hi a fons i comencem tots a treballar, però treballem per a guanyar, treballem per a aquest nou país, deixem els interessos polítics de cada partit al marge i centrem-nos per transmetre aquesta il·lusió que el procés sobiranista necessita i per inspirar tota aquella persona que encara està indecisa que aquest nou Estat encara és possible i que serem capaços, entre tots, de construir-lo. Ara és l'hora.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Marc Costa
Marc Costa
Advocat i politòleg
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Opinió · Nació Digital
Respecte, dignitat i seguretat per a la nostra policia
Opinió · Política catalana
Quin paper tindran els Mossos?
Opinió · Seguretat
Tenim un problema amb la nostra policia
Opinió · Política
La democràcia ha mort
Opinió · Política catalana
Mossos i referèndum.
Opinió · Política catalana
Per què hem de tornar a ser molts aquest 11S?
Indica publicitat