Indica publicitat
Dissabte, 4 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 30 de maig del 2011 | 15:50
Opinió · Política
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari

La culpa no és només del tripartit

La dimissió de l'executiva d'Esquerra arriba unes eleccions massa tard. Són responsables de no haver sabut veure, malgrat els molts indicis que hi havia, que no tenien la confiança dels electors.

Encara continuen adduint com a principal motiu de l'ensorrament electoral la formació del segon tripartit, que n'és un motiu important, però n'hi ha d'altres. Alguna cosa més es deu haver fet malament, si només fos pel segon tripartit ens hauríem mantingut després de la davallada de les municipals del 2007, però no ha estat així i a cada cita electoral pitjors resultats. Aquell va ser el primer avís, es va dir, públicament, i sense fer autocrítica que era conseqüència del tripartit i del desgast d'estar al govern, sense analitzar si els candidats eren bons o dolents ni si les polítiques municipals que s'havien fet eren les correctes.

El segon avís va arribar a les eleccions espanyoles del març del 2008, es va passar de 8 a 3 diputats,  tampoc no es va fer autocrítica. Van justificar els resultats dient que havien recuperat el seu espai i que tenir 8 diputats havia estat fruit d'unes circumstàncies concretes i determinades que no es tornarien a repetir, possiblement tenien raó, però com a únic argument del fracàs electoral és pobre i demostra poca ambició i falta de confiança en el partit.

Després de les eleccions al Parlament de Catalunya, del passat mes de novembre, es va fer més autocrítica, però no es van assumir responsabilitats ni es van saber llegir les conseqüències que comportaria continuar al davant del partit, tal i com s'ha demostrat. Es va continuar culpant el  segon tripartit, afegint-hi les disputes internes, la poca implicació d'una part de la militància i el fet que es rentés la roba bruta en públic, posaven d'exemple els socialistes que la rentaven en privat, però tot i així també s'han estimbat.

Van dir que no hi hauria dimissions perquè això perjudicaria les eleccions municipals, quan precisament hauria estat tot el contrari, tal i com una part de la militància va defensar, perquè s'hauria demostrat voluntat de canvi i ganes de renovació, en lloc de transmetre la idea que tot continuava igual i que algunes persones s'aferraven a la cadira, tal i com va reconèixer el president dimitit Joan Puigcercós.

Ara s'han assumit responsabilitats, però s'ha fet en bloc i no és cert que tots tinguin la mateixa responsabilitat, perquè n'hi ha alguns que fa molt temps que hi són i d'altres que hi han arribat fa  molt poc quan es va voler rentar la cara a l'executiva, pensant-se que incorporant persones noves canviaria alguna cosa.

De la mateixa manera que n'hi ha uns més responsables que altres, n'hi ha alguns i algunes que no poden formar part de la nova direcció d'Esquerra i mal que els pesi hauran de fer un pas  enrere i hauran d'estar-se de proposar o de vetar candidats, perquè tot el que faci flaire de continuïtat no prosperarà ni pels electors ni per la militància. Hauran de ser cares noves o velles, però no vinculades ni al tripartit ni a aquesta executiva que ens ha fet recular altre cop a les cavernes i que durant tants anys no ha sabut contactar ni amb els votants ni amb la militància.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Carme Forcadell
Carme Forcadell
Catedràtica d'ensenyament secundari
Opinió ·
Sense renúncies
Opinió ·
El futur comença el 25
Opinió ·
Se'ls veu el llautó
Opinió · Societat civil
Treball en equip
Opinió ·
Sense estat no tenim res
Opinió · Societat civil
Comença la Marxa cap a la independència
Opinió · Política
Mai no serà l'hora de Catalunya
Indica publicitat