Indica publicitat
Dimecres, 29 de gener del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de febrer del 2012 | 18:19
Opinió · Política
Isidre Palmada
Professor

Nosaltres sols

L'últim semestre ha estat el dels congressos dels partits. Poc a poc, els partits treuen de la capça els nous discursos i posen greix als engranatges. El PSOE ha aclarit la incògnita essencial del PSC i aquest, com un sol home, canvia d'estratègia.

Barcelona · Surt dels pactes palatins amb el govern i es llença al carrer i a la pancarta. En aquest context, Iniciativa s'hi troba d'allò més bé, reforçant relacions i amistats amb els "cridaners". Solidaritat encoratja els fronts. D'una banda "els purs", que, per ara, només són ells, l'altra cantó de la línia els "espanyols", que, per ara, són la resta. ERC està en tot. Però no vol dir que sigui Déu, simplement és amic de tothom. Falta el congrés de CiU, aquest final de març. Un simposi transcendental per a decidir què fer després del Catalanisme.

L'ALTRE CONGRÉS: El 3 de març, disseminats per tot el territori nacional, 4000 independentistes és reuniran en un altre congrés.  Elaboraran el discurs i la fórmula de funcionament de l'Assemblea Nacional Catalana que sense ser un partit, s'estructurà com si. El reglament serà el bitàcola per a funcionar des de baix, prendre decisions i actuar. El full de ruta posarà símbols a les agendes i confeccionarà uns calendaris farcits de fites pel descompta, de terminis i compromisos, sempre en la línia de fer la taca d'oli i de guanyar en tots els dominis i territoris.

DIA D-1: El dia 3 serà el dia D-1. Un jorn per a contrastar textos i esmenes, votar-los i seleccionar l'alternativa pràcticament definitiva. El text elaborat pel Secretariat ha estat molt esmenat. Convé una aclarida prèvia al dia D. Per això, abans de fer l'acte central de fundació de l' ANC, el pròxim 10 de març, els 4000 independentistes votaran en petites reunions territorials en comunitat amb la resta. Haurà de sortir un text pràcticament definitiu i unes esmenes sòlides, de relectura, per a tornar-les a votar el pròxim dia D o 10 de març.

POST CATALANISME: L' ANC  és un clam a favor del Post Catalanisme. El Post Catalanisme és el "Mai Més". Això és, mai més tornarem al Catalanisme i no cercarem, mai més un Estat espanyol "plural". El Post Catalanisme "construeix l'Estat" mirant Europa. La taca d'oli ha de propagar el mai més. Mai més Espanya i sí a Europa, en economia, en llengües, en educació, en sanitat, en transports, en lleis, en investigació, etc. L' ANC es proposa estendre, fins l'últim racó, el mai més Espanya i el d'ara endavant Europa. L' ANC es proposa sortir del Catalanisme i posar-lo a la vitrina de la història.

El mai més no és un plantejament polític, en el sentit d'una opció de partit. Sinó un plantejament nacional. El Post Catalanisme és de tots. Discuteix amb el Catalanisme. Aquest, sense ser de dretes o bé d'esquerres, compartia un model d'Estat. Pressuposava una Espanya plural i pretenia un Estat democràtic i espanyol, sensible a les nacions peninsulars. El Post Catalanisme té el mateix abast. Però opta per construir la nació al voltant d'un Estat propi i europeu. L' ANC es proposa estendre la taca d'oli del Post Catalanisme. D'ara endavant tots els sectors socials, econòmics, culturals, polítics, etc. hauran de conformar-se al nosaltres sols.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Isidre Palmada
Isidre Palmada
Professor
Opinió · Política catalana
La giga enquesta
Opinió · Política catalana
El referèndum no enganya
Opinió · Política
Necessitem un De Gaulle
Opinió · Política catalana
L'hora PSC
Opinió · Política catalana
Confiança?
Opinió · Política catalana
Moció de confiança
Opinió · Política catalana
Declaració d'independència
Indica publicitat