Indica publicitat
Dilluns, 13 de juliol del 2020
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 5 de novembre del 2013 | 17:24
Opinió · Política
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa

Parlant de la pregunta

Que de cop i volta el centre del debat hagi passat a ser de si es fa la consulta o no a quina pregunta s'hi ha de formular, vol dir que estem en el bon camí. Efectivament, sembla que ja ningú no dubta que hi haurà consulta ciutadana el 2014 i ara la discussió se centra en el tipus de pregunta i respostes que s'ha de fer a la ciutadania.

En aquest sentit, en els últims dies hem sentit moltes coses, però poques novetats al respecte. Potser és normal que hi hagi debat i confrontació d'idees, i que s'escolti a tothom, des dels que proposen un format de multipregunta amb multiresposta, fins als que plantegem que s'ha de fer una pregunta clara, demanant directament l'Estat propi, amb una resposta que no doni lloc a dubtes.

Però la ciutadania difícilment entendria una pregunta que doni peu a moltes respostes, perquè podria generar confusió, i això no ens ho podem permetre. És evident que hi ha moltes sensibilitats i que cal escoltar a tothom. I que cal reiterar, les vegades que faci falta, que en aquest procés el consens és del tot desitjable i necessari. Per tant, reflexió serena i tranquil·la i, segurament, amb una major discreció de l'haguda fins ara.
La ciutadania difícilment entendria una pregunta que doni peu a moltes respostes perquè podria generar confusió"
Hi ha un mandat molt clar del Parlament de Catalunya i tenim la responsabilitat de tirar endavant aquest procés. I el President Mas es va comprometre a tenir la pregunta i la data de consulta abans de finals d'any. I aquest és l'objectiu.

És obvi que en tot aquest procés, el Govern de l'Estat i totes les forces polítiques que treballen en la línia de trencar el procés democràtic obert a Catalunya, des del PP fins al PSOE, passant per UPyD, continuaran amenaçant, intoxicant i posant pals a les rodes amb l'únic objectiu d'impedir la consulta.

Vist que l'estratègia de la mentida no els acaba de rutllar, ara aposten clarament per les mesures dilatòries, basades en un suposat diàleg i unes converses que no s'acaben mai de concretar i que no sabem quin recorregut poden tenir. Benvingut el diàleg. Ara bé, partint del fet que la consulta és innegociable, cosa que a Catalunya ja tenim del tot resolta i assumida.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Meritxell Roigé i Pedrola
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Opinió ·
Els ajuntaments estem preparats
Opinió · Política
24 de maig, fent camí cap a un nou país
Opinió ·
L'Ebre en un nou Estat
Opinió · Política
Construir un nou Estat
Opinió · Pla de lleida
L'hora de la unitat
Opinió · Política
Castor, un altre exemple #marcaEspanya
Indica publicitat