Dimecres, 22 de abril del 2015 | 17:45
Opinió
Xantatge no és amor
Andreu Pujol
Historiador
Dilluns passat Vicent Sanchis va publicar un article al Nació Digital titulat L'endemà del 27. Les dèries, fílies i preocupacions d'un opinador no tindrien més importància si no fos perquè Sanchis sol estar ben informat pel que fa al govern i a la federació CiU, fent especial incís en els interessos de CDC.
Crònica · Informe SIC
Les clavegueres volen crear una subtil 'brunete mediàtica' catalana
Els serveis de l'Estat i els poderosos econòmics i financers, en la seva gran ofensiva contra el sobiranisme, han arribat a la conclusió que usar la brunete mediàtica espanyola no té sentit a Catalunya: els baixos índexs d'audiències i vendes de 13TV i la Cope, així com de TVE, La Razón, ABC, El Mundo, etc., no garantitzen capgirar l'opinió de la majoria social catalana ni dels sectors indecisos quant a la transició nacional.
 ·
Crònica · Pla de lleida
De la minoria postfranquista
Sempre arriba un dia en què l'opressor mimetitza el llenguatge de l'oprimit i demana així reconeixement per a les seues "coratjoses minories" o fins i tot per a una "alteritat estigmatitzada".
 ·
Notícia
Per Sant Jordi, un llaç per la poesia i la llengua
Enllaçats per la Llengua torna a penjar el llaç aquesta setmana amb motiu de la Diada de Sant Jordi i amb l'objectiu de denunciar els constants atacs vers la llengua des de moltes administracions i partits polítics.
 ·
Llibres / revistes
Pedrolo, Grass, Galeano. Les veus de la consciència
 ·
Recull de premsa
Casas: "La nota definitiva de les municipals la tindran el 13 de juny, quan es constitueixin els ajuntaments i resolguin els pactes"
"CiU ha de retenir les grans alcaldies obtingudes el 2011, ERC en necessita de potents (amb Sant Vicenç dels Horts no fan) i la CUP ha de governar per demostrar que té un model viable".
 ·
Crònica · Illes Balears
Cristòfol Soler, escollit president de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca
Després d'un parell d'intents, el 2014, de crear una ANC a les Illes Balears (dos intents frustrats) aquesta setmana una sèrie de sectors a l'entorn dels partits polítics mallorquinistes, el Grup Blanquerna, l'OCB i altres plataformes i assemblees pel dret a decidir han creat l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM).
 ·
Crònica · Euskal Herria
Arzalluz, Ibarretxe: del desengany a la independència
Miquel Sellarès
Periodista
He tingut el goig de poder gaudir de l'amistat de Xabier Arzalluz i Juan José Ibarretxe, així com d'altres dirigents del PNB i de l'esquerra abertzale com Arnaldo Otegi. Formo part d'aquell reduït nucli de periodistes als quals Euskadi ha marcat no sols la vida professional sinó també la periodística. I puc dir que la torpesa demostrada per l'Estat és el principal motor de l'independentisme i la majoria social sobiranista a Euskadi i Catalunya.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí