Tuesday, 24 de May del 2011 | 19:09
 ·
Crònica · Política
Les Catalunyes del 22-M
Hi ha moltes Catalunyes i sovint ens agafem a la que més ens agrada per confirmar les nostres teories. Ara, alguns mitjans tornen a parlar de l'augment del racisme a Catalunya pel resultat de Plataforma per Catalunya (PxC). A l'altre extrem del panorama electoral es parla d'un salt espectacular de la CUP. Les dues coses són una distorsió mediàtica molt allunyada de la realitat.
 ·
Crònica · Economia
El concert econòmic s'allunya amb un PP disparat
CiU ha deixat clar en tot moment que l'escenari espanyol que menys li convé a Catalunya per poder negociar un pacte fiscal propi és una majoria absoluta. I justament aquest és el mapa que diumenge van apuntar les urnes espanyoles, tant a les municipals com a les autonòmiques.
Opinió · Política
El món municipal també ha apostat per CiU
Carles Campuzano
Diputat de CiU al Congrés
Els resultats d'aquest diumenge han estat per a CiU formidables. Les millors eleccions municipals des del 1979, sens dubte.
 ·
Notícia · Cultura i mitjans de comunicació
González Macho i la mala fe
Seria just valorar les declaracions del Director de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, Enrique González Macho, des d'una perspectiva històrica. Un recorregut d'anys i anys que, en el cas català i de manera inèdita a Europa, s'ha limitat a un estat de genufluxió històrica de la llengua pròpia.
 ·
Notícia · Política
Com i per què el PP ha arrasat a les Illes?
Encapçalat per l'ala dura del partit, el PP de Bauzá ha escombrat el 22-M a les principals institucions de les Illes, davant la davallada del PSOE i la divisió de l'esquerra i de la dreta regionalista.
 ·
Notícia · Política
L'Audiència ordena que s'admeti la querella contra Garcia Albiol
L'alcaldable del PP a Badalona, guanyador de les eleccions, havia afirmat que els gitanos romanesos eren a la ciutat "per delinquir". Unes declaracions que xocarien amb el seu dret a l'honor.
 ·
Crònica · Tecnologia i país
El PuntCAT: Molt més que un domini per al nostre país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions
La realitat catalana no és fàcil. El país està passant per una situació molt complicada. Tothom és conscient de la crisi econòmica que patim.
 ·
Notícia · Política
Portabella no dimiteix i afirma que en una setmana decidirà si intenta liderar ERC
"Han passat masses coses no previstes, necessito més temps, no ho tinc clar", ha explicat respecte a si farà un pas endavant per dirigir la "refundació" del partit.
 ·
Notícia · Unió europea
Salmond assegura que cap país europeu s'oposarà a la independència d'Escòcia
El primer ministre escocès diu que l'oposició espanyola al reconeixement de Kosovo és diferent perquè el país balcànic "no pertany a la UE".
 ·
Recull de premsa · Política
Carod: "Hi ha d'haver espai per a una esquerra nacional responsable i amb vocació de majories"
Toc d'atenció de l'exvicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, a l'esquerra del país: "Al PSC, a ERC [...], a CpC, entre les files d'ICV i també de CDC, algú ha de fer un pensament".
 ·
Recull de premsa · Política
H. L. Bofill: "Ens hem de preguntar per què som incapaços de canalitzar les transformacions socials en nacionals"
El professor de dret de la Universitat Pompeu Fabra, Hèctor López Bofill, ha sentenciat que "el moviment dels indignats a la plaça Catalunya i, simptomàticament, a la Puerta del Sol, reprodueix anhels que ho volen transformar tot menys la mateixa estructura de l'Estat".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí