Dimarts, 14 de juliol del 2015 | 12:09
Crònica · Pla de lleida
No et cridarem botifler, et cridarem babau
Ivan Mambrillas
Més sensibles, massa sovint, a la materialitat dels discursos públics que no pas a la de les obres públiques, en l'auge polític d'Àngel Ros ens va irritar més el papanatisme laudatori, ideològicament transversal, de què va ser objecte arreu del país que no pas el fet més decisiu i lamentable, això és, que Àngel Ros era, en efecte, el nostre alcalde.

Opinió · Política catalana
Tot buscant sumar-ne 68 "ara torno?"
Albert Farriol
Membre del secretariat de Compromís per la Independència d'ICV

Aviat serem experts en trobar totes les combinacions que porten a sumar fins a 68. Tàctiques, estratègies i enquestes es fan i desfan per trobar el màgic 68. Jo mateix, en aquest intent de sumar-ne 68, he pensat en la figura del militant d'ICV del "ara torno" :

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Tresserras: "El factor estat"
En un article al diari Ara, Joan M. Tresseras reflexiona sobre les polítiques opressores i recentraliyzadores dutes a terme per part del gover espanyol i planteja quin seria el nou escenari polític que sorgiria d'una Catalunya independent. Tresserres, a més a més, fa una crida  a "les esquerres transformadores" per tal que actuin en "consequència".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Creus:"Les persones que el coneixen ja ens advertien que l'única ideologia que el guiava era el poder. Ras i curt".
L'editor de Sàpiens i historiador, Jordi Creus, en un article d'opinió al Punt Avui posa en dubte el suposat perfil catalanista de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros: "Ros catalanista? Sí, home. I Indíbil i Mandoni van ser els inventors de la sardana, no et fot!.
Opinió · Política catalana
UDC i Demòcrates de Catalunya
Miquel Sellarès
Periodista
Avui toca explicar el per què del meu reiterat interès en defensar, tot i estar-ne ideològicament molt allunyat, a UDC. Fa més de quaranta-anys un gran patriota d'Unió, Ferran Camps, mort ja fa molt de temps, em va adreçar a una oficina d'una empresa tèxtil de la Ronda Universitat de Barcelona.
Opinió · Política catalana
Mentre uns es discuteixen, altres construeixen.
Jaume Marfany
Filòleg
"La Constitució catalana no ha de ser només dels independentistes, ni dels polítics ni dels experts, ha de ser de tothom." Aquest era el lema que figurava en un dels cartells que rebien els participants al 1r Debat Constituent d'Osona,

 ·
La fotografia · Política catalana
Demòcrates de Catalunya retorna la dignitat nacional als demòcrata-cristians
Més de mil persones es van aplegar, ahir diumenge, a la sala Barts de Barcelona per constituir un nou partit: Demòcrates de Catalunya. Aquest fonamenta la seva creació en membres provinents de gran part del sector històric d'UDC, de  l'ala sobiranista d'aquest i de  gran part de l'aparell de comarques.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí