Divendres, 16 d'octubre del 2015 | 13:45
 ·
Crònica · Política
De la militarització a la judicialització
Antoni Reig
Periodista

L'espectacle vergonyós al que estem assistint aquests dies amb el nostre president i dos membres del govern de la Generalitat anant a declarar a jutjats com a imputats per haver posat les urnes el 9N és una mostra fefaent de que els poders fàctics que dirigeixen l'Estat espanyol s'han vist obligats a canviar

 ·
Notícia · Llengua
Entra en vigor la llei que estableix el castellà com a única llengua indispensable per a aconseguir la nacionalitat espanyola
Ahir dijous  15 d'octubre va entrat en vigor la Llei 19/2015, de 13 de juliol, que exigeix el castellà com a única llengua indispensable per a l'obtenció de la nacionalitat espanyola en un clar tracte despectiu vers les altres llengües pròpies d'Espanya.

 ·
La fotografia · Política catalana
El nacionalisme espanyol i el seu Estat consoliden el president Mas
 ·
Recull de premsa
Villatoro: "El 15-O ha estat el dia de la ruptura democràtica"
En un article al diari Ara el periodista i escriptor, Vicenç Villatoro, critica com el govern espanyol ha portat  el que hauria de pertanyer a l'àmbit polític al judicial.
 ·
Recull de premsa
Xirgu: "Quina sort, insisteixo, que hi hagi aquesta miopia i que a Madrid estiguin més pendents de les eleccions generals que de res més!"
En un article titulat "Però què s'han cregut?" el peridosta Xevi Xirgu es mostra indignat amb les crítiques per part del  poder judicial i del govern espanyol en relació al fet que multitud de personalitats i càrrecs electes acompanyessin Mas a declarar pel 9N.
 ·
Crònica · Afers religiosos
El Papa denuncia el genocidi en la conquesta d'Amèrica
El sobiranisme espanyol celebra el 12 d'octubre com la festa de la Hispanidad. El sobiranisme català considera que el 12-O recorda el genocidi practicat pels espanyols a Amèrica. L'argentí Jorge Bergoglio, avui Papa Francesc, denuncia el genocidi dels colonitzadors.
Opinió · Memòria històrica
75 anys de la mort del president Lluís Companys
Josep Poca
Escriptor

Lluís Companys, home oblidat, menyspreat i vilipendiat durant la llarga nit franquista, és un d'aquests personatges que mereixen una reflexió serena i un judici equilibrat.Setanta-cinc anys, però, comencen a ser prou anys per poder-nos arriscar a exercir amb capteniment aquesta visió desapassionada.

Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí