Wednesday, 8 de June del 2011 | 19:56
 ·
Crònica · Política catalana
El PP a Catalunya, d'anomalia a àrbitre
Roger Buch
Politòleg
L'anomalia del PP a Catalunya era que tenint una quantitat de vots important a les municipals, quedava fins ara fora de tots els governs. A diferència d'ERC i ICV, que obtenien un nombre de vots semblant, ni tenia alcaldies ni participava en governs de coalició.
 ·
Crònica · Política
Si és evitable, evitem-ho
Ivan Mambrillas
Evitar que el feixisme o els seus epígons tornin a governar és, hauríem jurat, un dels encàrrecs polítics més seriosos que ens ha llegat el segle XX. O: barrar el pas a l'alcaldia a un troglodita xenòfob que ha guanyat unes eleccions és, si es vol, una manera de reinscriure la pròpia acció política, com més va més anodina i tecnòcrata, en la millor tradició dels fronts democratistes i progressistes del segle passat.
 · L'alcalde de Figueres ha deixat clar que qualsevol partit democràtic ha de barrar el pas al racisme
L'alcalde de Figueres ha deixat clar que qualsevol partit democràtic ha de barrar el pas al racisme
Notícia · Política
La controvèrsia sobre els pactes amb PxC i PP irromp al sí de CiU
La federació és a punt de pactar amb el PP a Tarragona per desallotjar el PSC de l'alcaldia. Duran se'n desmarca i la Fundació CatDem critica les aliances forçades a Tarragona i al Vendrell. Recoder i Campuzano recolzen l'article de l'alcalde de Figueres en què defensa que CiU no pot permetre, per acció o omissió, "que els racistes tinguin poder".
 ·
Crònica · Internacional
Extrema dreta: aïllament o integració en el sistema de poder
Toni Reig
Periodista
L'actualitat política catalana, centrada en la política de pactes derivada de les recents eleccions municipals, planteja un fet bàsic i transcendental: s'ha d'aïllar l'extrema dreta.
 ·
Crònica · País Valencià
Castedo, contra les cintes
L'alcaldessa electa i en funcions d'Alacant, Sonia Castedo, prendrà possessió de la vara de comandament per segona vegada aquest dissabte amb un nus a la gola.
 ·
Notícia · Societat civil
El PEN català presenta el decàleg de la nova Declaració Universal dels Drets Lingüístics
Aquesta setmana el PEN català ha fet pública una nova Declaració Universal dels Drets Lingüístics, avalada per Josep M. Terricabras, que demana declarar patrimoni de la humanitat la diversitat lingüística.
 · Blanca Palmada entraria al consistori gironí si prosperés el recurs d'ERC
Blanca Palmada entraria al consistori gironí si prosperés el recurs d'ERC
Notícia · Política
ERC presenta un recurs per obtenir un regidor a Girona i la CUP anuncia que plantarà cara per mantenir-lo
Els republicans afirmen que estan a mig vot d'entrar al consistori mentre que la CUP "defensarà fins el final" el seu tercer regidor.
 ·
Notícia · Política
L'exsenador d'ERC Carles Bonet entra en escena
Es converteix en el primer republicà en anunciar explícitament la seva intenció de presidir el partit, i aposta perquè tingui "vocació de majories" i se senti "còmode a l'executiu de les institucions".
 ·
Notícia · Illes Balears
Manifestació pel dret de ser atesos en català a l'administració
Prop de 200 persones, convocades a través de facebook, han participat avui a la manifestació a favor del manteniment del requisit lingüístic de català per accedir a la funció pública, que el president electe del PP, José Ramón Bauzá, ha amenaçat de derogar.
 ·
Recull de premsa · Història
F. Rubiralta: "No es pot considerar Badia com el líder d'un moviment feixista a la catalana"
Parafrasejant Agustí Colomines, l'historiador Fermí Rubiralta ha assegurat que "hi ha historiadors que es dediquen a justificar el present amb arguments històrics que no porten enlloc perquè són falsos".
 ·
Recull de premsa · Política
G. Calvet: "El fracàs electoral més que gestos individuals demana aprenentatge de partit i de projecte"
L'advocada Gemma Calvet ha assegurat que l'autèntica assignatura pendent d'Esquerra Republicana de Catalunya després dels resultats electorals del passat 22M, és "la unitat interna".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí