Dijous, 7 de gener del 2016 | 13:20
Opinió · Política catalana
L'esperit de la Via Catalana, o Els dos eixos de la política d'un poble dependent
Miquel Strubell
Sociolingüista
Des que la primera consulta sobre la independència es va organitzar (per gent de quin partit?) el 2009, és meridianament clar que només el canvi, temporal, de prioritats en els eixos polítics pot servir per aconseguir l'alliberament nacional, la independència del poble català.

 ·
Crònica · Política
Humilitat i determinació
L'atzucac quasi infinit a què es veu sotmesa fa temps la política catalana té almenys dues explicacions, dos factors que són defectes recurrents del nostre sistema de partits, i que ens aboquen a entrebancar-se dos, i tres, i tants cops com calgui sobre la mateixa pedra.

 ·
Crònica · Política catalana
No hem triat revolució, sinó somieig
Ivan Mambrillas
Tant de bo la CUP hagués preferit la revolució a la independència. Tant de bo el veto a Mas hagués respost a una recomanació dels consells obrers del Principat davant la perspectiva immediata d'assaltar el poder i dur la democràcia a l'àmbit de la producció.
Opinió · Política
Carta als reis
Muriel Casals
Economista i número tres de Junts pel Sí
Us escric aquestes notes la tarda del dia 5. Mentre esperem l'arribada dels reis, els que són mags o màgics, aquests reis en els que els republicans posem la nostra fe. Perquè el cert és que som un país de gent que creu, som persones carregades de fe, de bona fe més exactament.

 ·
La fotografia · Societat civil
L'Assemblea convoca concentracions per exigir un acord a tots els diputats independentistes
L'ANC convoca una concentració per aquesta tarda ,dijous 7 de gener, a les 19.30 de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona i a la plaça del vi de Girona (al llarg del dia es poden anar confirmant actes a altres poblacions), per exigir a tots els diputats independentistes un acord per complir el mandat sorgit de les urnes el 27 de setembre.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Ramoneda "Pessimisme i passió
En un article al diari Ara Josep Ramoneda ens diu que "Després del previsible no de la CUP a Mas (l'única sorpresa és que hagi trigat tant i hagi estat tan ajustat), ara toca entonar les absoltes del procés i buscar caps de turc, perquè quan s'opera en nom de béns superiors es necessiten traïdors per justificar els entrebancs".
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Xirgu:"A Madrid no volien un plebiscit 27-S. Doncs ara en tindran un altre"
En un article al Punt Avui el periodista Xevi Xirgu sosté sobre unes possibles noves eleccions el proper mes de març  que "No és pas l'escenari que jo hauria volgut" però  diu també "tampoc n'hem de fer un drama".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí