Dimecres, 3 de febrer del 2016 | 14:19
 ·
Crònica · Política catalana
Democràcia, ço és, el govern de les putes, lletges, grasses, malfollades i subnormals
És aquella aversió decimonònica de les classes benestants al poble baix, a la hipòtesi d'una turba informe i descontrolada franquejant la porta de casa, que ara alguns han sabut dissimular amb posats d'esteta sorneguer ("la radicalitat no és incompatible amb l'elegància"), fins que ―és clar― ha arribat el dia en què els han franquejat, políticament, la porta de casa.

Opinió · Política catalana
Puigdemont i el convenciment
Carme Arenas
Filòloga i presidenta del PEN Català i de Linguapax Internacional

L'excel·lent entrevista que ELPUNT/AVUI va fer al president Puigdemont i a l'expresident Mas va tenir una significació que va més enllà de la tasca merament informativa: va encarar dos dels protagonistes de la política catalana, a només pocs dies del seu nou estatus.

Opinió · Política
Sort en tenim, de Societat Civil Catalana
Bernat Gimeno
Periodista
Societat Civil Catalana (SCC), l'organització que assegura representar el 52% de catalans, va fer diumenge una demostració de força per dir que "el procés és il·legal". Una demostració de força que va aplegar només 3.500 persones,malgrat la intensa campanya propagandística amb
 ·
Crònica · Política catalana
Esquerra Republicana té un gran repte
Miquel Sellarès
Periodista
A ERC al llarg dels anys s'han comès errors, a vegades per excés de prudència o altres tot el contrari per massa rauxa, però no es pot negar que el partit republicà ja fa molt de temps que,tot i les dificultats, actua com la punta de llança de l'independentisme.

 ·
La fotografia · Societat civil
L'Assemblea dóna suport a la mobilització en contra del Pla Hidrològic de la conca de l'Ebre
Davant de l'aprovació del nou pla de conca de l'Ebre, que representa un nou atac frontal per part del govern espanyol, l'Assamblea dóna suport a la manifestació convocada per la Plataforma en defensa de l'Ebre (PDE) que tindrà lloc el pròxim 7 de febrer (12h) a Amposta. L'ANC es mobilitza en defensa del territori i per la defensa dels nostres recursos naturals.

 ·
Recull de premsa · Política
Llansana: "El pla hidro-ideològic"
En un article al Punt Avui Marina Llansana  denuncia que "el govern espanyol en funcions ha tirat pel dret aprovant un pla hidrològic que deixa el riu Ebre sense cabal" i afirma que "Finalment s'ha fet realitat aquella famosa frase del ministre Arias Cañete durant el govern d'Aznar, que l'any 2000 va assegurar que el pla hidrològic s'aprovaria "per collons".
 ·
Notícia · Economia
Lluís Salvadó: "El que toca ara és fer una Hisenda més transparent i eficient que la Hisenda espanyola"
En una entrevista a La Vanguardia, el secretari d'Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, afirma que "En impostos, ningú no haurà de triar entre dues legalitats".Lluís Salvadó, un dels homes forts d'ERC i la persona que ha estat encarregada de posar en marxa la Hisenda catalana, diu en aquesta entrevista que
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Vives: "Junts per fer un país nou"
En un article al diari Ara Antoni Vives  afirma que "el procés constituent del que podria ser aquesta nova força és alguna cosa més que la dèria de qui us escriu" i afegeix que "queda clar que a Catalunya per fi es reconfigura el panorama polític".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí