Dimarts, 9 de febrer del 2016 | 12:53
 ·
Notícia · Política catalana
Sabrià: 'Anirem a la trobada amb Sánchez a explicar el full de ruta'
El portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Sergi Sabrià, s'ha referit a la voluntat expressada avui per Pedro Sánchez del PSOE, de convidar Esquerra Republicana a converses però que no té cap intenció d'entregar el document de propostes al grup parlamentari perquè, en la seva votació d'investidura, no n'espera cap suport.
Opinió · Territori
Per Catalunya, salvem lo Delta
Meritxell Roigé i Pedrola
Diputada al Parlament i Primera Tinent d'alcalde a l'Ajuntament de Tortosa
Per Catalunya salvem lo Delta deia la pancarta de la Plataforma en Defensa de l'Ebre  que  va acollir als membres del Govern, diputats  i  diferents càrrecs institucionals que ens van voler acompanyar aquest diumenge a Amposta .

Opinió · Política catalana
CDC davant el Procés i el futur
Miquel Sellarès
Periodista
CDC, el pujolisme polític i també la federació  de CiU  han estat  una part molt important de la historia política d'aquests últims quaranta anys i de la  nostra reconstrucció nacional. Crec que a CDC hi ha molts dirigents que estan dilapidant el passat, doncs a pesar dels casos de corrupció i de la decepció provocada per l'afer Pujol ,
 ·
La fotografia · Llengua
Els supermercats BonPreu-Esclat guanyen la III edició del Premi Martí Gasull i Roig
La Sala Teatre del CCCB va acollir l'acte de lliurament del guardó de la darrera edició del Premi Martí Gasull i Roig a l'exemplaritat en defensa de la llengua. La cerimònia va comptar amb la presència de nombroses personalitats, entre elles, el  president de la Generalitat, Molt Honorable Sr. Carles Puigdemont, que va fer lliurament del premi al guanyador.
 ·
Notícia · Política catalana
Moviments de renovació a ICV
David Cid, actual coordinador d'ICV a Barcelona  i Marta Ribas, portaveu de la formació al Parlament,  acaben de fer publica la seva intenció de presentar candidatura  per tal de presidir conjuntament el partit. D'aquesta manera agafarien el relleu al tàndem format per Dolors Camats i Joan Herrera. La candidatura també inclouria a l'europarlamentari Ernest Urtasun.
 ·
Notícia · Cultura
Lluís Foix, referent del periodisme
Al seu llibre "Aquella porta giratòria" Lluís Foix repassa la història del diari La Vanguardia, del que en va ser director. Diu que, amb aquesta novel·la, volia explicar com es vivia el periodisme quan va començar a treballar "i les misèries que hi ha dins d'un mitjà de comunicació normal i corrent".
 ·
Notícia · Cultura
La Diputació de Lleida farà possible la primera biografia de la poetessa Maria Mercè Marçal
La investigadora i crítica literària, Lluïsa Julià, l' escriurà. Es preveu que l'obra  pugui veure la llum al novembre. Així, la Diputació de Lleida assumirà el cost de la primera biografia que s'escriu sobre la poetessa Maria Mercè Marçal, que va passar bona part de la seva infantessa i joventut a Ivars d'Urgell.
 ·
Recull de premsa · Política
Soler:"Mentre no caiguin velles motxilles, el centredreta català no podrà plantejar una batalla ideològica que li és urgent"
En un article al diari Ara l'historiador i periodista, Toni Soler, analitza el moment  delicat que estan passant PP i CDC. Així del PP afirma que "hi hagi eleccions o no, els populars hauran de fer un reset de cap a peus. Potser en aquesta Espanya tan segle XX Albert Rivera està lluny de ser un recanvi o un simple lífting,
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Huguet: "El temps, el just i necessari. L'espai, el més ample possible"
En un article al Punt Avui titulat "Espai Temps" el president de la Fundació Irla, Josep Huguet, afirma que "El viatge cap a la república catalana finalment ha començat. I tot aquest temps transcorregut, de vegades viscut angoixadament, ens ha servit per conèixer les nostres febleses".
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí