Dimecres, 16 de març del 2016 | 13:08
Notícia · Societat civil
La Junta d'Òmnium es reuneix amb Ada Colau
La Junta Nacional d'Òmnium Cultural, encapçalada pel seu president, Jordi Cuixart, s'ha reunit  amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els tinents d'alcalde Gerardo Pisarello i Jaume Asens al consistori de la capital catalana. La trobada, la primera amb la nova junta d'Òmnium, ha servit per posar l'entitat a disposició de l'Ajuntament de Barcelona en l'acollida de refugiats.
Opinió · Internacional
Refugiats i extrema dreta
Jaume Marfany
Filòleg
El 15 de març de 2011, com a conseqüència de l'arrest i tortures patides per un grup de joves adolescents contraris al règim, s'inicien les manifestacions pacífiques contra el president sirià Baixar al-Assad. Les onades de manifestacions acaben derivant en la creació, per part de desertors de l'exèrcit i un sector de la societat civil, de l'Exèrcit Lliure de Síria.

La fotografia · Política catalana
El president Puigdemont es reuneix amb Pedro Sánchez
El Govern valora positivament la voluntat de diàleg del secretari general del PSOE, però diu que mantindrà el full de ruta avalat per les urnes el 27-S.
Notícia · Cultura
Presentació del llibre: "Gabriel Rufián, el polític imprevist"
El proper dilluns, 21 de març, a les 18h a la Casa del Llibre de Barcelona serà presentat el llibre "Gabriel Rufián, el polític imprevist" en el que el periodista Maiol Roger entrevista al diputat republicà. L'acte estarà presidit pel conseller  de Salut,  Antoni Comín.El llibre el publica Angle Editorial i vol donar resposta a les preguntes Qui és? I d'on ha sortit? el que ha estat, sense cap mena de dubte,
Notícia · Societat civil
L'Assemblea s'implica en les reivindicacions per un país sense racisme i un territori cohesionat
L'Assemblea Nacional Catalana participarà aquest dissabte 19 de març (Estació de França, 17.00) en la manifestació convocada per la plataforma 'Unitat contra el feixisme i el racisme', emmarcada en les jornades internacionals contra el feixisme, el racisme i la islamofòbia impulsades per moviments unitaris arreu d'Europa.
Notícia · Llengua
L'espai d'aprenentatge Parla.cat supera els 200.000 usuaris inscrits
L'espai virtual d'aprenentatge Parla.cat ha superat els 200.000 usuaris registrats des que va posar-se en marxa l'any 2008. Parla.cat, impulsat per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, és un entorn formatiu complet per a l'aprenentatge de la llengua i el coneixement de la cultura catalana
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "La independència ens farà políticament irrellevants a Espanya"
En aquest article publicat al diari Ara, Salvador Cardús diu que es retreu als partits catalans sobiranistes que són residuals en l'àmbit espanyol, però creu que aquesta residualitat allà es contraposa a la independència aquí.
Recull de premsa · Política catalana
Álvaro: "Què vol ser la CDC del segle XXI? Si no tens resposta, no tens relat, i això afecta la credibilitat"
En un article a la Vanguardia titulat "Un relat confús"  el periodista i escriptor, Francesc-Marc Álvaro reflexiona al voltant de la transformació que ha patit CDC en els últims anys "Es tracta d'un assumpte de fons que té una derivació estratègica. Convergència, el partit principal del nacionalisme des del 1980, va decidir,
Crònica · Cultura i mitjans de comunicació
Compleix amb la llei 8TV del Grup Godó?
Quan s'estudiï la història dels mitjans de comunicació des de la transició democràtica fins ara, caldrà analitzar amb molt de rigor el perquè dels privilegis de què sempre ha gaudit el Grup Godó, sigui quin sigui el Govern de la Generalitat.
Crònica · Política catalana
CDC continua el seu procés cap a la refundació
Com ja hem explicat diverses vegades, CDC viu des de fa setmanes un procés intern que vol culminar amb la refundació de la formació i és que molts dels seus dirigents estan convençuts que aquesta  ha de ser profunda i ha d'afectar a multitud d'aspectes per tal que sigui vista ,des de fora de la mateixa, com un canvi real i no només com una operació de maquillatge.
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí