Divendres, 29 de abril del 2016 | 20:32
Opinió · Llengua
La CAL: una Creu de Sant Jordi ben merescuda
Jaume Marfany
Filòleg
El passat 26 d'abril, el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va lliurar la Creu de Sant Jordi a la Coordinadora d'Associacions per la Llengua, la CAL.

La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya.

 ·
Crònica · Política
El CIDOB, una eina al servei d'Espanya
El CIDOB és una eina que tot i tenir la seva seu a Barcelona ha actuat sempre com una eina de l'estat. El CIDOB  va comptar,  ja des de la seva creació,  amb el suport explícit del que va ser vicepresident espanyol i ministre de Defensa, Narcís Serra. Aquest  va fer d'aquest centre la nineta dels seus ulls arribant a dirigir-lo personalment. Durant el seu mandat  va aconseguir tot vinculant-lo
Opinió · Política
Eleccions el 26J: fracàs, immaduresa i lliçons.
Guillem Clapés
Secretari d'Imatge i Comunicació d'ERC
Amb les maquinàries electorals de tots els partits escalfant motors, ens acostem a la convocatòria de noves eleccions al Congrés i al Senat per al pròxim 26 de juny.

Aquestes eleccions són la prova del fracàs i la incapacitat dels quatre partits (PP, PSOE, Podemos i C's) a l'hora d'acceptar i comprendre el mandat rebut per l'electorat el passat 20 de desembre.

Opinió · Societat civil
Eleccions a l'ANC
Pere Pugès
Cofundador de l’ANC
Ha començat la cursa i ho ha fet de la pitjor de les maneres possibles. Els mitjans que ja comencen a parlar-ne (ARA, Vilaweb,...) responen al mateix esquema de fons: divisió i enfrontament i, en tot cas, una certa unitat només es produeix a la contra, per desbancar l'actual president, en Jordi Sànchez.

 ·
Recull de premsa · Política catalana
Cardús: "Les deu coses que cal fer per a proclamar la independència"
En un article a Vilaweb el periodista, Pere Cardús, destaca "l'independentisme es troba en un moment més aviat baix" i  després d'explicar-nos el perquè 'anima als independentistes a"cercar les fórmules i els camins per a tornar a agafar l'embranzida prèvia al 27-S".
 ·
Recull de premsa · Cultura
Tresserras: "El projecte del catalanisme ja no és l'estat nació"
En un article al diari Ara Joan Manuel Tresserras destaca com  "Les diverses tradicions del catalanisme, d'ençà de la Renaixença, han incorporat sempre en el seu ideari la defensa de la llengua catalana i del conjunt d'expressions culturals com a fonaments de la nació".
 ·
Crònica · Col·lectiu Joan Crexell
CDC: què és primer, el Procés o el partit?
Diversos membres del Col·lectiu Joan Crexell han assistit a diferents actes dels sectors que es postulen per dirigir la refundació o el nou partit que sorgeixi de Convergència Democràtica. I la sorpresa de tots ells ha estat l'absència en el debat del full de ruta i el Procés cap a la nostra plena sobirania nacional.
 ·
Crònica · Afers religiosos
Sor Lucia Caram i l'arquebisbe Omella
Sor Lucia Caram ha  defensat a l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, en relació a alguns comentaris crítics de que ha estat objecte. Però la discrepància és legítima en afers d'Església de la que la monja, l'arquebisbe i sectors crítics en formen part.

Opinió · Política
Altra vegada amb la candidatura unitària?
Marc Costa
Advocat i politòleg
Estem a les portes d'un nou procés electoral a Catalunya, el tercer en molt poc temps, després de les eleccions del 27 de setembre i del 20 de desembre de l'any passat, i en cadascun d'ells ha sorgit inevitablement l'etern debat sobre la candidatura unitària. 
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí