Divendres, 20 de maig del 2016 | 13:41
 ·
Crònica · Afers religiosos
La documentació eclesial ratifica la nació catalana

La digitalització del fons documental de la Província Eclesiàstica Tarraconense (nom eclesiàstic oficial de l'Església catòlica catalana) ratifica la realitat de la nació catalana. Els bisbes catalans, amb l'arquebisbe Jaume Pujol al cap davant, han visitat el Seminari Pontifici de Tarragona.

Opinió · Política
Espanya ofereix agressivitat
Fèlix Martí
President Honorari de Linguapax Internacional
Els poders espanyols i els seus partits més representatius, PP i PSOE, repeteixen propostes electorals vertebrades per la defensa del règim polític hereu de la dictadura i configurat per la constitució del 1978. Els nous partits no van aconseguir, a les recents eleccions del 20 de desembre,

Opinió · Societat civil
Sobre la presidència de l'ANC
Marc Costa
Advocat i politòleg
L'actual procés sobiranista està lamentablement mancat d'un lideratge clar i indiscutible, que el va debilitant dia a dia, més encara quan observem que no existeix tampoc la imprescindible unitat política entre els partits que es declaren sobiranistes, com tampoc una sòlida i diàfana estratègia política que condueixi decisivament el nostre país cap a la nostra anhelada independència.

 ·
La fotografia · Internacional
La presidenta rep l'exdiputada i activista afganesa Malalai Joya
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebut  en audiència l'exdiputada i activista afganesa Malalai Joya, que actualment visita diversos països d'Europa per denunciar la vulneració dels drets humans a l'Afganistan. 

 ·
Notícia · Societat civil
El proper 4 de juny la CAL lliurarà els quinzens Premis Joan Coromines
Enguany la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana otorgarà els seus premis a La Bressola, Emma Vilarasau, Ràdio Terra, Josep Maria Espinàs i Miquel Desclot. A més, hi haurà un guardó especial a títol pòstum per a Muriel Casals. El lliurament dels Premis tindrà lloc el dissabte 4 de juny, a les 19h, a l'Auditori Miquel Pont de Castellar del Vallès.
 ·
Crònica · Política
Visita d'Arnaldo Otegi, símbol d'una lluita i d'un país, a Catalunya
Mònica Sellarès
Durant molts anys l'imaginari col·lectiu català que somniava amb la consecució de la independència s'emmirallava irremeiablement amb Euskadi que estava en l'avantguarda de la lluita per les llibertats nacionals i ara ,ves per on, és el món abertzale basc qui es vol emmirallar amb les formes de fer de Catalunya i el Procés que aquesta ha estat capaç d'engegar en els darrers anys.

 ·
Recull de premsa · Política
Botran: "La confrontació amb l'Estat té un cost"
En un article al Punt Avui l'historiador i membre de l'Associació Manuel Gonzàlez i Alba, Albert Botran, fa un seguit de reflexions sobre el procés català que diu podrien "servir-nos per al procés independentista, perquè l'entenem com un procés popular de transformació política" extretes en part d'una  xerrada  que va donar Arnaldo otegi a Brussel·les el passat 27 d'abril.
 ·
Recull de premsa · Política catalana
Casals: "El potencial de Convergència Democràtica de projectar transversalitat ideològica s'ha diluït"
EN un article a l'Ara l'historiador Xavier Casals dóna cinc motius  pels quals assegura "la Convergència d'avui ja no és la d'ahir". El primer seria "Adéu al "pal de paller" catalanista" que representava "centralitat ideològica transversal en el si del catalanisme" i que de mica en mica
Opinió · Societat civil
El nou Secretariat de l'ANC, el Full de Ruta i Martin Luther King
Josep Pinyol i Balasch
Historiador i empresari
Els 77 membres del nou Secretariat Nacional de l'ANC quan elegeixin el President i la Comissió Permanent i la resta han de tenir present la sortida al tercer atzucac que pateix la marxa cap a la independència. El moviment sobiranista
Donar-se de baixa del butlletí
Si vols donar-te de baixa del butlletí clica al següent enllaç aquí